Hyppää sisältöön

Aluehallintovirasto määrää pakolliset terveystarkastukset Rauman telakalle

Rauman telakalla on todettu vajaan kuukauden aikana yli 200 tartuntaa. Satakunnan koronatilanne on maan huonoin.

Rauman telakka aidan takaa helmikuussa 2021.
Rauman telakalla järjestetään jatkossa pakollisia terveystarkastuksia. Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle
Päivi Meritähti
Avaa Yle-sovelluksessa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa Rauman kaupunkia järjestämään terveystarkastukset Rauma Marine Constructions Oy:n, sen tytäryhtiöiden ja alihankkijoiden työmailla tartuntatautilain nojalla. Samalla se velvoittaa työntekijät osallistumaan terveystarkastuksiin.

Vastaava Turun telakkaa koskeva päätös tehtiin eilen.

Vaatimus Rauman telakan pakollisista terveystarkastuksista astuu voimaan tänään ja se kestää 2.5.2022 asti.

Aluehallintovirasto teki päätöksen koronatartuntojen leviämisen hillitsemiseksi. Rauman telakalla on todettu tänä syksynä ilmenneen epidemian aikana yli 200 koronatartuntaa. Satakunnan koronatilanne on tällä hetkellä maan huonoin.

Aluehallintovirasto toteaa tiedotteessaan, että koronavirus tarttuu henkilöstä toiseen herkästi esimerkiksi telakkatyömaiden yhteiskuljetuksissa ja yhteismajoituksissa. Ulkomaalaisten työntekijöiden matala rokotekattavuus lisää tartuntojen riskiä. Päätöksellä pyritään katkaisemaan tartuntaketjut ja kannustamaan työntekijöitä rokottautumaan.

Lue myös:

Lounais-Suomen avi määräsi pakolliset terveystarkastukset Turun telakan työmaille – tarkastukset voisivat alkaa aikaisintaan ensi viikolla

Satakunnan koronatilanne nyt koko Suomen huonoin – 16 potilasta osastohoidossa, mahdollisia altistumisia Satasairaalan kirurgisella osastolla

Rauman telakalla jo noin 200 koronatartuntaa – yhtiö toivoo vauhtia koronapassin käyttöönottoon

Suosittelemme sinulle