Hyppää sisältöön

Koronarokotteesta kieltäytynyt Kyrie Irving sivuun juuri ennen kauden alkua – NBA-tähti näkee rokotteen henkilökohtaisena valintana

NBA-koripalloliigan tähtitakamies Kyrie Irving on poissa Brooklyn Netsin toiminnasta, kun liiga alkaa ensi viikolla. Syynä hyllytykseen on, että Irving on kieltäytynyt ottamasta koronarokotusta.

Kyrie Irving pelikentällä
Kyrie Irvingin julkiset somepostaukset keräävät useita kannanottoja rokotteiden puolesta ja vastaan.
Iida Hakala

New Yorkin viranomaismääräykset eivät salli rokottamattomien urheilijoiden ottavan osaa harjoituksiin ja peleihin. Koronarokottesta kieltäytynyt Kyrie Irving ei siis voi pelata NBA:n kotiareenallaan New Yorkissa, mutta viranomaisittain hän voisi osallistua vieraspeleihin. Netsin päätöksen myötä Irvingiä ei kuitenkaan peluuteta myöskään vierasotteluissa.

– Tilanteen kehittymisen ja tarkan harkinnan jälkeen olemme päättäneet, että Kyrie Irving ei pelaa tai harjoittele seurassa ennen kuin hän on kelvollinen täyteen osanottoon. Kyrie on tehnyt henkilökohtaisen valinnan, ja me kunnioitamme hänen valinnanvapauttaan. Tällä hetkellä hänen valintansa estää häntä olemasta täysi jäsen joukkueessa, emmekä salli yhdenkään joukkueen jäsenen puolittaista osanottoa, Netsin toimitusjohtaja Sean Marks sanoi.

The Athletic kirjoittaa (siirryt toiseen palveluun), että lähteiden mukaan Irving ei ole rokotevastainen. Hänen perustelee kantaansa sillä, että ihmiset menettävät työpaikkansa rokotemääräysten vuoksi. Irving on selittänyt oman kantansa läheisille joukkuetovereilleen.

Nets ei halunnut "häiriötekijää" kaudelle Irvingin ollessa osa-aikainen pelaaja. Seura halusi hänen sitoutuvan täysin joukkueeseen tai pysymään poissa.

– On välttämätöntä, että jatkamme kemian rakentamista tiiminä ja pysymme uskollisina vakiintuneille arvoillemme, Marks sanoi tiedotteessaan.

Toistaiseksi ei ole merkkejä siitä, että New Yorkin rokotepolitiikka muuttuisi. Lähteiden mukaan 96 prosenttia NBA-pelaajista on tällä hetkellä rokotettuja.

Irving on seitsemänkertainen All-Star, kaksinkertainen All-NBA-jäsen ja entinen vuoden tulokas. Hän menettää mahdollisesti tämän kauden sopimuksestaan kotipelien osuuden eli 16 miljoonaa dollaria. Lisäksi hän voi menettää rahakkaan jatkosopimuksen ja sen myötä arviolta yhteensä noin 200 miljoonaa dollaria.

Muokkaus 14.10.2021 klo 16.36: Täsmennetty, että Irving menettää 16 miljoonaa dollaria, joka on noin puolet hänen tämän kauden sopimuksestaan (kotipelien osuus).

Lue myös:

Brooklyn Netsin rokotevastainen tähti Kyrie Irving joutui sivuun harjoituksista – kertonut aiemmin uskovansa salaliittoteorioihin

Media: NBA-tähti Kyrie Irving kehotti pelaajia jäämään pois loppukauden peleistä

Tartuntatautiasiantuntija tukee NBA:n suunnitelmaa kauden jatkamisesta – pelaajayhdistys ei ole vielä hyväksynyt NBA:n suunnitelmaa

Suosittelemme sinulle