Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Mercedes-pomo: "Bottaksen loistovoitolla elintärkeä rooli mestaruustaistoissa"

Toto Wolffin mukaan Valtteri Bottaksen Turkin osakilpailun voitto ei välttämättä jää kauden ainoaksi ykkössijaksi.

Valtteri Bottas, 10.10.2021
Valtteri Bottas on MM-sarjassa kolmantena. Kuva: POOL/AFP via Getty Images
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Formula ykkösten Mercedes-tallin päällikkö Toto Wolff oli yksi ihastelijoista, kun Valtteri Bottas ajoi kauden ensimmäisen ja F1-uransa kymmenennen gp-voiton viime sunnuntaina Turkissa. Voitto tuli hyvinkin hallitulla tavalla ennen kakkoseksi ajanutta Red Bull -tähteä Max Verstappenia. Wolff vaikuttui ja kertoi Autosportille, että voitto ei välttämättä jäänyt Bottaksen viimeiseksi Mercedeksellä.

Bottakselle voitto oli kautta varjostaneiden vaikeuksien jälkeen mannaa ja varmisti, että Alfa Romeolle ensi kaudeksi siirtyvä suomalainen ei jäänyt voitotta viimeisellä kaudellaan saksalaisessa mahtitallissa.

– Voitto ei välttämättä ollut hänen viimeisensä tällä kaudella. Esitys oli uskomaton, Wolff totesi Autosportin mukaan.

– Hän starttasi helponlaisesti paalulta ja hivuttautui muilta. Hän oli nopein mies radalla, ja paras renkaiden hallinnassa. Hän piti homman kontrollissa koko ajan ja ajoi myös nopeimman kierroksen. Täyden kympin kisa, tallipäällikön kehut jatkuivat.

Mercedekselle Bottaksen voitto merkitsi Wolffin mukaan paljon maailmanmestaruustaistossa niin kuljettajien kuin valmistajien osalta. Kuljettajien MM-pisteissä Verstappen johtaa Mercedeksen Lewis Hamiltonia kuudella pisteellä ja valmistajissa Mercedeksen etumatka Red Bulliin pysyi päälle 30 pisteessä.

– Voitto voi näytellä elintärkeää roolia valmistajien MM-kamppailussa, mutta myös tukea Lewista. Koska vain Valtterin esitys esti Maxia saamasta kahdeksaa lisäpistettä, Wolff muistuttaa.

Lue myös:

Valtteri Bottaksen uusissa tallikaveriehdokkaissa piilee iso riski, sanoo Ylen F1-asiantuntija – "Siinä voi hävitä monta asiaa"

Näiden kolmen asian takia Bottas voitti yli vuoden tauon jälkeen – F1-asiantuntija uskoo, että Hamiltonin ärähdys johtaa jälkipyykkiin

Vihdoinkin! Valtteri Bottakselle kauden ensimmäinen voitto dominoivalla esityksellä – "Yksi parhaita kisojani ikinä"

Suosittelemme