Hyppää sisältöön

Korihait piinasi Pyrintöä Pyynikillä – Topias Palmi palasi Korisliigaan 32 pisteen tehoilla

Topias Palmi palasi ryminällä Italiasta Korisliiga-kentille Pyrinnön paidassa. Tamperelaisten lisäksi Joensuun Kataja oli kotonaan voitokas.

Topias Palmi palasi 32 pisteen illan myötä Korisliigaan. Kuva: Matteo Casoni / LiveMedia / Shutterstock / All Over Press

Miesten Korisliigassa alkukauden kaikki kolme peliään murskalukemin hävinnyt Uudenkaupungin Korihait piinasi vieraspelissään Tampereen Pyrintöä loppuun asti. Pisteet jäivät lopulta Pyynikille lukemin 96–90.

Korihait voitti ensimmäisen neljänneksen 26–18, mutta Pyrintö otti ohjat toisella jaksolla ja karkasi kolmannella jo 20 pisteen johtoon. Korihait ei kuitenkaan tällä kertaa romahtanut, vaan kiri viime hetkillä neljän pisteen päähän.

– Kolmannella jaksolla näytti siltä, että pääsemme karkuun, mutta Korihait ei luovuttanut. Meille tuli puolustuksessa vaikeuksia ja peli tasoittui, totesi Pyrinnön valmentaja Miikka Sopanen.

Kaksi edelliskautta Italian pääsarjassa pelannut Topias Palmi palasi tässä pelissä kasvattiseuraansa räväkästi kerättyään Korisliigan alkukauden ennätyspisteet 32. Shaquille Keith säesti 15 pisteellä.

Korihaista Manuel Barnes teki sarjan ennätyspisteensä 26. Kolmetoista pistettä heittänyt Bojan Sarcevic jakoi peräti 18 korisyöttöä.

Palmi tyytyväinen paluuiltaansa

Topias Palmi oli innoissaan paluustaan Pyynikin parketille. Italian Cremonasta Suomeen palannut 27-vuotias huokui peli-iloa kamppailun jälkeenkin.

– Tänään oli ehdottomasti erittäin kivaa! Tuli hyviä muistoja mieleen jo alkuverryttelyssä, kun pääsi siellä mehustelemaan vanhassa tutussa paikassa, Palmi kertoi ottelun jälkeen Yle Urheilulle.

– Peli ei ole vielä parhaimmalla tasolla, mutta sen verran pitää olla tyytyväinen, kun voitto tuli. Olin asettanut itselleni ehkä hieman turhankin aggressiivisen mentaliteetin tähän otteluun. Onneksi omat ruokkivat hyvin ja eivät valittaneet, jos en syöttänyt takaisin, Palmi naureskeli.

Susijengin vakiokasvo sanoi oppineensa Italiassa pelaamaan erilaista koripalloa. Palmin mukaan hän pystyy nykyisin piilottamaan vahvuuksiaan ja etsimään vastustajien vastaavia hieman paremmin. Hän on myös valmis lähtemään uudestaan ulkomaille, jos paikka tulee.

– Tottakai se on tarkoitus. Olemme Pyrinnön kanssa tehneet sopimuksen asiasta. He ovat antaneet minulle luvan lähteä, mutta olen myös antanut heille kirjallisen lupauksen, etten lähde "vain ulkomaiden" takia. Siirron pitää olla askel eteenpäin, hän totesi.

Kataja nousi kotivoittoon

Joensuussa Kataja otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa, kun BC Nokia taipui lopussa tuloksella 83–74.

Vieraat karkasivat tasaisessa pelissä kolmannella jaksolla 12 pisteen johtoon, mutta Kataja kuroi eron kiinni. Kotivoitto kypsyi viimeisellä minuutilla, jonka Kataja nykäisi 9–0.

Jamar Wilson johti Katajan voittoa 22 pisteellä ja Christopher McKnight 20:llä. Terry Thomas teki BC Nokialle 14 ja Kahron Ross sekä Max Besselink 13 pistettä.

Lue myös:

Susijengin vakiokasvo Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrintöön – "Todellinen win-win tilanne"

Koronarokotteesta kieltäytynyt Kyrie Irving sivuun juuri ennen kauden alkua – NBA-tähti näkee rokotteen henkilökohtaisena valintana

Lauri Markkanen kohtasi entisen seuransa harjoituspelissä, suomalaistähti oli joukkueensa paras pistemies

Suosittelemme sinulle