Hyppää sisältöön

Lahdessa korkeakouluopiskelijat saavat jatkossakin Kelan ateriatukea

Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Kela ovat antaneet uudet ruokailusuositukset korkeakouluopiskelijoille. Ruokailusuositus määrittää, miten opiskelijaruokailu järjestetään niin, että se oikeuttaa Kelan ateriatukeen.

Kuvassa on riisiä, tofua, kasviksia ja cashew-pähkinöitä sisältävä lounasannos Korat Thai -ravintolassa Helsingissä lokakuussa 2020.
Lahdessa on jo nyt tarjolla tasapuolisesti kasvisruokavaihtoehtoja. Kuva: Silja Viitala / Yle
Riitta Tapiomäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahdessa korkeakouluopiskelijat ovat saaneet jo useamman vuoden ajan nauttia opiskelijaruokaa, joka on vuodenvaihteessa virallisen ruokailusuosituksen mukaista.

13. lokakuuta julkistetut uudet ruokailusuositukset edellyttävät Kelan ateriatuen saamiseksi sitä, että tarjolla on kasvipohjaisia ruokajuomia ja kasvisruokavaihtoehto. Näiden tulee olla esillä tasavertaisena vaihtoehtona eläinperäisten ruokien ja juomien rinnalla opiskelijaravintoloissa.

Näin toteavat Valtion ravitsemusneuvottelukunta ja Kela tuoreessa ruokailusuosituksessaan korkeakouluopiskelijoille.

LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kampuksen suurin opiskelijaruokailua tarjoava ravintola on jo useita vuosia pitänyt esillä myös kasvisruokavaihtoehtoa, joten uusi suositus ei muuta niiden toimintatapoja.

Kampusravintoloiden ruokailusta vastaavan Anni Variksen mukaan heillä siirryttiin tarjoamaan kasvisruokavaihtoehtoa jo vuonna 2015. Kasvipohjaisten juomien tarjoamisessa on Variksen mukaan hivenen parannettavaa, mutta sekin saadaan vastaamaan uusia suosituksia ennen vuodenvaihdetta.

LAB-ammatikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella toimiva Aalef on myös jo vuosia tarjonnut kasvisruokavaihtoehtoa. Ravintolapäällikkö Saila Liukkosen mukaan heillä on kaikki pääpiirteittäin kunnossa jo nyt. Kasvisvaihtoehto on ollut tarjolla säännöllisesti jo ainakin kymmenen vuoden ajan, asiakkaiden toiveesta.

Juttua korjattu 27.10. Aalefin opiskelijaruokala sijaitsee LABin Lappeenrannan kampuksella, ei Lahden kuten alunperin jutussa luki.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme