Hyppää sisältöön

Nouseeko VPS takaisin Veikkausliigaan? Fanit käyvät kuumana Vaasassa: "Hype odottaa vaan räjähtämistään"

Vaasassa jännitetään, palaako 2019 Ykköseen pudonnut VPS takaisin Veikkausliigaan. Usko on kova kentällä ja kentän ulkopuolella. Vepsulaiset toivovat, että jännitys näkyisi myös täpötäysinä katsomoina.

VPS-fansen firar på nya fotbollsarenan.
VPS toivoo, että jalkapalloa rakastavat vaasalaiset täyttäisivät katsomot.

Vaasassa jalkapallofanit käyvät kuumana. Vaasan Palloseuran operatiivinen johtaja Satu Nieminen pukee sanoiksi väreilevän fiiliksen:

– Hype odottaa vaan räjähtämistään!

VPS on Ykkösessä kärkipaikalla parin pisteen erolla. Torstai-illan TPS–Ekenes IF:n pelillä on iso merkitys, sille kuinka huojentuneella mielellä vepsulaiset lähtevät seuraavaaksi kentälle.

– Jos TPS menettää pisteitä, meille olisi tilanne katkolla jo lauantaina. Jännät paikat tänään, toteaa VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela.

Vaasalaisilla on 16.10. vastassaan Gnistan ja 23.10. Jaro.

Ykkösen joukkueet pelasivat pitkään hyvin tasavahvoina, kunnes TPS, RoPs ja VPS karkasivat selvästi kolmen kärkeen.

"Kukaan ei pääse ottamaan rennosti"

Mitali tulee, mutta minkä värinen? Päävalmentajan mukaan joukkueella on kaikki mahdollisuudet sarjan voittoon, kunhan peli kulkee kahdessa viimeisessä ottelussa, kuten on viime aikoina kulkenut.

Myös VPS:n kapteenilla Sebastian Strandvallilla on vahva luotto joukkueeseen.

– Meillä on toimiva formaatti. Päästään peleihin hyvin sisälle ja saadaan ote. Pystytään myös muuttamaan peliä vastustajan mukaan.

VPS vaihtoi päävalmentajansa kesäkuun puolivälissä ja Nuorela pisti peliltavan ja pelijärjestelmän remonttiin. Valmentajan vaihdos tuntui Strandvallista ensin hieman hämmentävältä, mutta uusien tuulien puhaltaminen on osoittautunut menestykseksi.

– Jälkeenpäin on huomannut, että vaatimustaso nousi kaikessa tekemisessä treeneissä ja pelaamisessa. Kukaan ei pääse ottamaan rennosti treenejä.

"Vaasalaista jalkapalloa rakastetaan"

Sebastian Strandvall kertoo, että fanit tulevat kaupungilla taputtamaan selkään ja juttelemaan. Se on tyypillistä Vaasassa, vaikka paria viime kotipeliä lukuun ottamatta seura onkin kärsinyt katsojapulasta.

– Olen pelaajille sanonut, että vaikka stadion ei olekaan täynnä, silti vaasalaista jalkapalloa rakastetaan, Strandvall toteaa.

Vaasan Palloseuran operatiivinen johtaja Satu Nieminen uskoo, että kaupungilla tuntuva vipinä tulee näkymään katsomossa.

– Odotan ja toivon, että katsomo täytyy ja että hype pääsee räjähtämään.

Veikkausliigaan paluuta varten on homma jo hanskassa myös kentän ulkopuolella. Seurassa kaivetaan manuaalit esiin ja viilataan UEFA:n ja Palloliiton vaatimukset kuntoon.

Suosittelemme sinulle