Hyppää sisältöön

Katujengiläiset suunnittelivat väkivaltaa Helsingin Kaivohuoneella – poliisi otti 10 kiinni, kaksi vangittu

Helsingin poliisin mukaan Helsingin Kaivohuoneella järjestettävässä tapahtumassa oli joukkotappelun uhka viime perjantaina.

Poliisin mukaan kyseessä on tähän saakka merkittävin katujengeihin liittyvä tapaus. Kuva: Johanna Manu / Yle

Poliisi kertoo ottaneensa lokakuun alussa kiinni 10 ihmistä vakavan väkivallanteon estämiseksi. Kaksi noin 20-vuotiasta miestä on vangittu. Heitä epäillään törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta ja törkeästä ryöstöstä.

Tapaus liittyy Helsingin katujengeihin, joista Yle uutisoi aiemmin torstaina.

Poliisin tietoon oli tullut joukkotappelun uhka tapahtumassa, joka piti järjestää Kaivohuoneella perjantaina 8. lokakuuta. Ylen tietojen mukaan esiintymässä olivat Spotify Suomen -listan kärjessä olleet räppärit, joita vastaan kolmas räppäri jengeineen suunnitteli iskua.

Tapahtuma peruttiin väkivallan uhan takia.

– Poliisi tulkitsi väkivallan uhan sellaiseksi, että tapahtuman järjestäminen ei olisi ollut mahdollista. Poliisi ei olisi pystynyt takamaan tilaisuuden yleistä järjestystä ja turvallisuutta riittävällä tasolla, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Toinen vangituista on julkaissut sosiaalisessa mediassa gangsta rap -musiikkia. Hänen kappaleissaan ja videoissaan viitataan rikoksiin. Videoissa esiinnytään muun muassa aseiden kanssa.

Kaivohuoneen toimitusjohtaja: Vastaavaa ei ole tapahtunut ennen

Ravintola Kaivohuoneen toimitusjohtajan Antti Raunion mukaan väkivaltaista yhteenottoa oli lietsottu ennen tapahtumaa sosiaalisessa mediassa.

– Oli ihan selvä asia, että emme järjestä tapahtumaa, joka voisi aiheuttaa hämminkiä Kaivopuistossa. Pystymme kyllä turvaamaan sen, mitä ravintolassa sisällä tapahtuu, Raunio sanoo.

Raunion mukaan vastaavaa tilannetta ei ole tullut vastaan hänen yli 20 vuoden uransa aikana.

– Tämä on huolestuttava ilmiö, hän toteaa.

Poliisi ei voi toistaiseksi avata tapauksen tutkintaa enempää. Esitutkinnasta tiedotetaan mahdollisesti myöhemmin lisää.

Täydennetty 14.10.2021 kello 17.30: Lisätty Antti Raunion kommentit.

Lisää aiheesta:

Parikymppisten miesten katujengien toiminta kovenee pääkaupunkiseudulla – Poliisi: Useita ampumistapauksia, joista vaaraa myös sivullisille

Suosittelemme sinulle