Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Mustan hetken kokenut Jokerit nousi takaa ohi ja katkaisi tappiosarjansa KHL:ssä

"Mörkö" Anttila herätti Jokerit ja auttoi joukkueen takaisin KHL-voittojen tielle ennätysyleisön edessä. Jokereiden tappioputki oli venynyt neljän ottelun mittainen.

Hannes Björninen kuvassa.
Hannes Björninen viimeisteli Jokerien voittomaalin Sibiriä vastaan. Kuva: Lehtikuva / Mikko Stig
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerien tukkoisen tuskaisa kulku tappiosta toiseen päättyi torstaina jääkiekon KHL:ssä. Marko "Mörkö" Anttila herätti Jokerit neljän ottelun painajaismaisesta häviökierteestä, sillä kapteenin avauserän johtomaali siivitti isännät lopulta 4–3-voittoon Sibir Novosibirskistä.

– Hyvä voitto. Aloitettiin paremmin mitä muutamassa aiemmassa, mutta saivat parista nukahduksesta maaleja, Anttila kuvaili.

Helsinkiläisten kolmen kotiottelun keskimmäistä kamppailua leimasi teema vaikeuksien kautta voittoon.

Anttilan avausmaali innosti isäntiä. Kauden kolmannen osumansa myös lempinimeä "Stretsi" kantava hyökkääjä täräytti painavalla rannekudilla laidan ja aloituspistekaaren välistä verkkoon vastustamattomasti.

– Etsin syöttöpaikkaa, mutta sitä ei ollut. Sitten piti ampua tarkasti, kun kulma oli niin pieni, sattui menemään sisään, Anttila taustoitti.

Haaste, kiri ja SKA

Paha uni -tyyppinen jakso ei kaikonnut tyystin, päinvastoin. Sibir iski toisen erän puolivälin kynnyksellä nopeaan tahtiin, 23 sekunnissa, kiekon kahdesti maalivahti Janne Juvosen taakse.

Kotijoukkue osoitti taistelutahtonsa, sillä se punnersi toisen erätauon edellä Niklas Frimanin survomalla niin sanotulla pukukoppimaalilla 2-3:een.

– Todella tärkeä maali. Oli muutama tappio alla ja paineita oli kasautunut. On eri tilanne lähteä 1–3- tai 2–3-tilanteesta kolmanteen erään, Anttila kiitteli Frimania viimeistelystä.

Kolmas pelijakso osoitti, mistä Jokerit on tehty. Kauden ennätysyleisö, 4 876 katsojaa, nautti Jokerien hedelmällisestä kirivaihteesta. Perjantaina koittaa uusi ja entistä kovempi haaste, kun vastustajaksi asettuu Helsingin myöhäisottelussa Pietarin SKA.

– Nälkä ja näyttöhalu oli kova, saada kierre poikki ja palata voittokantaan, Anttila linjasi.

– SKA on kova haaste. Ilmeisesti yleisöä on tulossa paikalle ennätysmäärä.

Päivitys kello 21.55: Päivitetty juttua kauttaaltaan.

Lue myös:

Jokerien tappiosarja KHL:ssä venyy – Frans Tuohimaa torjui Neftehimikille vierasvoiton

Suosittelemme