Hyppää sisältöön

Kajaani on Vuoden 2021 varhaiskasvatuskunta – valtakunnallinen tunnustus myönnettiin määrätietoisesta laadun kehittämisestä

Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto myönsi tunnustuksen nyt toista kertaa. Ensimmäisen tunnustuksen sai viime vuonna Helsinki.

Närbild på ett barns blåa gummistövlar med olika färgs dinosaurier. Han går på en mossig klippa.
Kiitos tunnustuksesta kuuluu koko henkilöstölle, mutta paras kiitos tulee joka päivä lapsilta, sanoo varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja Sirpa Kemppainen. Kuva: Yle/ Eva Brunell
Tiia Korhonen,
Joni Takalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Kajaanin kaupungin tekemä työ varhaiskasvatuksen eteen on huomioitu valtakunnallisesti. Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto myönsi Kajaanille Vuoden varhaiskasvatuskunta -tunnustuksen määrätietoisesta työstä varhaiskasvatuksen laadun kehittämiseksi.

Kajaanissa on kehitetty pitkäjänteisesti lapsen tukemista eri tavoin ja varhaiskasvatuksen laatua arvioidaan säännöllisesti. Lisäksi varhaiskasvatuksen opettajien palkkauksessa huomioidaan esimerkiksi koulutusaste ja kelpoisuus. Kajaani on myös mukana useissa valtakunnallisissa kehittämishankkeissa.

– Kajaanissa on tehty ja tehdään edelleen pitkäjänteistä kehittämistyötä varhaiskasvatuksessa. Olemme onnistuneet luomaan hyviä toimintamalleja rekrytoinnista sisäiseen yhteistyöhön ja jatkuvaan kehittämiseen, kertoo Kajaanin kaupungin varhaiskasvatuksen tulosalueen johtaja Sirpa Kemppainen.

Tunnustus myönnettiin nyt toista kertaa. Ensimmäisen tunnustuksen sai Helsinki vuonna 2020.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle