Hyppää sisältöön

Kolmen Helmaripelaajan edustama Växjö putoaa Damallsvenskanista – Ruotsalaisen luotsaama AIK välttyy putoamiselta

Juliette Kempin, Emmi Alasen, Adelina Engmanin ja Vera Variksen edustama Växjö DFF pelaa ensi kaudella Elitettanissa.

Växjö DFF ennen peliä ringissä.
Växjö on onnistunut tekemään tällä kaudella vain vaivaiset kuusi osumaa. Kuva: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press
Hinni Hirvonen

Asia varmistui torstai-iltana, kun Växjö DFF hävisi Linköpingille tylyin 0–5-lukemin. Linköping iski avausjaksolla neljästi vain 13 minuutin sisään.

– Tuntui, että he tekivät, mitä halusivat. Puolustus ei ollenkaan toiminut, totesi Emmi Alanen jo puoliajalla Aftonbladetille. (siirryt toiseen palveluun)

Kemppi pelasi Växjön riveissä 55 minuuttia ja Alanen ja Engman koko ottelun. Maalivahti Varis seurasi ottelua vaihtopenkiltä.

Olga Ahtinen pelasi Linköpingin riveissä reilun tunnin.

Växjö on sarjassa viimeisenä ja voittanut vain yhden pelaamastaan 20 ottelusta. Maaleja Växjö on onnistunut tekemään koko kauden aikana vain kuusi, ja omissa on soinut 31 kertaa. Pisteitä joukkue on kerännyt kahdeksan.

Joukkueen kapteeni Alanen myönsi, että tappio otti koville.

– Ei voi voida hyvin, jos häviää 0-5. Todella huono ottelu. On vaikea voittaa pelejä, jos ei tee maaleja. Kesätauon jälkeen meillä oli hyvä vaihe, ja teimme joitakin maalejakin, Alanen sanoi SVT:lle.

– Olemme tietenkin yrittäneet analysoida tätä ja löytää ratkaisuja. Mielestäni olemme kuitenkin luoneet maalipaikkoja, mutta viimeistely on uupunut.

AIK säilytti sarjapaikkansa

AIK:lla ja Piteålla on molemmilla kasassa 16 pistettä, eikä Växjö voi kiriä enää eroa kiinni kahdessa jäljellä olevassa ottelussaan. Viimeistä edellisenä oleva AIK on kuitenkin turvassa, sillä Damallsvenskanin joukkuemäärä kasvaa ensi kaudella kahdella joukkueella (siirryt toiseen palveluun) ja tänä vuonna sarjasta putoaa vain yksi joukkue. Ensi kaudella Damallsvenskanissa pelaa siis 14 joukkuetta.

AIK vilisee suomalaisia, sillä naisten joukkueen toiminnasta vastaa Helmarilegenda Anne Mäkinen. Joukkuetta valmentaa Maiju Ruotsalainen ja joukkueessa pelaavat Emma Santamäki, Jenny Danielsson, Kaisa Collin ja Milla-Maj Majasaari.

Suomalaisvalmentaja Samuel Fagerholmin luotsamaa Umeå IK nousi puolestaan ensi kaudeksi pääsarjaan. Joukkueessa ovat tällä kaudella pelanneet Vilma Koivisto ja Henna Honkanen. Elitettanin maalipörssiä johtava Honkanen on kertonut jatkavansa seurassa myös ensi kaudella.

Lue myös:

Katso tunteikkaat kuvat ja videot: Ruotsin naisten jalkapalloliigassa murskattiin yleisöennätys – suomalaispelaajia vilisi kentällä

Ruotsin naisten pääsarjassa tehdään tänään yleisöennätys – väkeä enemmän kuin Stadin derbyissä koskaan: "Onhan se ihan uskomatonta"

Samuel Fagerholmin luotsaama Umeå IK palaa Ruotsin pääsarjaan

Suosittelemme sinulle