Hyppää sisältöön

Viisi yleisön suosikkijuttua sunnuntaiaamuusi: salasanaa kannattaa myös jakaa yllätysten varalle, Viking Sallyn poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviä ratkaisuja

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle lukijoitamme eniten kiinnostaneita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Joonas Häkkinen katsoo entisen toiminnanjohtajan kannettavalta tietokoneelta karttaa.
Kuva: Mikko Savolainen / Yle
Yle

Yhdistyksen toiminnanjohtaja kuoli ja vei mukanaan kaikki salasanat – 1600 tiedostoa jäi piiloon lopullisesti: "Jouduimme rakentamaan homman aivan alusta"

Etelä-Karjalan kalatalouskeskuksen salasanat jäivät pimentoon, kun järjestön ainoa työntekijä yllättäen kuoli. Järjestöjen tulisi huolehtia, että tärkeät tiedot olisivat usean ihmisen saatavilla.

Emmi Nuorgam
Kuva: Antti Haanpää / Yle

Emmi Nuorgamin kolumni: Kuka suojelisi lasta heteronormilta?

Vauvakaverusten kutsuminen rakastavaisiksi on karhunpalvelus lapsen kasvulle. Turvallisessa kasvuympäristössä lapset ja teinit saavat itse valita ihastuksensa kohteet, kirjoittaa Emmi Nuorgam. Kolumnin voi myös kuunnella.

Herman Himle nuorena vuonna 1978 ja tänä päivänä.
Kuva: MOT / Riikka Kurki

MOT:n selvitys paljastaa ongelmia Viking Sallyn poliisitutkinnassa – murhasta epäillyn tunnustus kirjattiin ylös erikoisessa "kuulustelussa" vasta neljä vuotta myöhemmin

Tanskalaisrikollinen houkutteli suomalaispoliisit erikoiseen peliin ja joutui syytteeseen Viking Sallyn murhajutussa. Poliisitutkinnassa tehtiin useita hämmentäviltä vaikuttavia ratkaisuja.

Pohjois-Korean johtaja puhuu upseeriensa kanssa.
Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tutustui puolustustarvikenäyttelyyn Pjongjangissa lokakuussa 2021. Kuva: EPA/KCNA

Pohjois-Koreasta paennut vakooja BBC:lle: Vainoharhaisen Kim Jong-unin luksuselämää rahoitetaan huumekaupalla

Etelä-Koreaan paennut vakooja väittää, että Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin loistelias elämäntyyli merkkivaatteineen ja luksusautoineen rahoitetaan pitkälti laittomuuksilla, kuten ase- ja huumekaupalla. Maanpaossa elävä korkea-arvoinen upseeri valotti Pohjois-Korean johtajan henkilökulttia BBC:lle antamassaan haastattelussa.

Janne Saarikivi
Kuva: Petteri Sopanen / Yle

Janne Saarikiven kolumni: Tähän pöytään suomenkielinen ruokalista, ja ilman huippuosaajaa, kiitos

Englanninkielisen palvelun lisäämisessä ei ole kyse kansainvälisyydestä. Kyse on siitä, että työpaikat jakaantuvat halpoihin , joihin kelpaa kuka tahansa maahanmuuttajakin. Ja hienojen ihmisten kansainvälisiin töihin, kirjoittaa kielentutkija Janne Saarikivi. Kolumnin voi myös kuunnella.

Suosittelemme sinulle