Hyppää sisältöön

Norwich-valmentajalta kehut ennätysmies Pukille – Farke tietää kultakimpaleensa arvon

Teemu Pukista tuli Huuhkajien kaikkien aikojen maalintekijä. Norwichin päävalmentaja kommentoi maaliennätystä tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Daniel Farke och Teemu Pukki.
Päävalmentaja Daniel Farke pitää Pukkia sekä mahtavana maalimikkona että ihmisenä. Kuva: imago sport/All Over Press
STT Urheilu,
Iida Hakala
Avaa Yle-sovelluksessa

Teemu Pukki iski itsensä Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiaan, kun hän viimeisteli kahdesti Huuhkajien voittaessa tiistaina MM-karsintapelissä Kazakstanin 2-0. Pukki nosti maalisaldonsa A-maajoukkueessa 33:een ja nousi kaikkien aikojen maalitilastossa ohi 32 maalin ex-kärki Jari Litmasen.

Pukki on tehnyt meneillään olevissa MM-karsinnoissa kuusi Suomen seitsemästä maalista. Seurajoukkueessaan Englannin Valioliigan Norwichissa Pukki on puolestaan tehnyt molemmat sarjajumbona makaavan Norwichin maalit tänä liigasyksynä. Norwichin päävalmentaja Daniel Farke tietää kultakimpaleensa arvon, eikä pelkästään maalimikkona.

– Teemu ajattelee enemmän joukkuetta (kuin itseään). Joskus fantastinen maaliennätys saa ahneeksi, mutta hän on jopa parempi ihmisenä kuin jalkapalloilijana, saksalaisluotsi kehui perjantaina tiedotustilaisuudessa koskien lauantaista Valioliigan peliä Brightonia vastaan.

– Hänen maalilukunsa puhuvat puolestaan. On uskomatonta, mitä hän tekee meidän eteemme.

Lue myös:

Kommentti: Harva muistaa, että Teemu Pukki oli vielä muutama vuosi sitten Huuhkajien sylkykuppi – tilastot osoittavat huiman muutoksen

Suomen kaikkien aikojen maalitykki Linda Sällström jakoi nostalgisen kuvan, kun Teemu Pukki nousi miesten ykköseksi – "Nyt oli hyvä tilaisuus"

Suosittelemme sinulle