Hyppää sisältöön

Porista Helsinkiin lentäneessä liikennelentokoneeessa oli vakava vaaratilanne – Otkes aloittanut alustavan tutkinnan

Kukaan ei loukkaantunut tapahtumassa ja lentokone laskeutui normaalisti, mutta yhdellä moottorilla. Otkesilla ei ole vielä tiedossa, kuinka monta matkustajaa lentokoneessa oli tapahtumahetkellä.

Otkesin mukaan kyseessä oli Budapest Aircraft Servicesin kone. Kuvituskuva lentoyhtiön koneesta huhtikuulta, ei liity tapaukseen. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Porista Helsinkiin lentäneessä liikennelentokoneessa oli perjantaina vakava vaaratilanne, jonka vuoksi Onnettomuustutkintakeskus, Otkes kertoi Twitterissä aloittaneensa alustavan tutkinnan.

Viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoi STT:lle, että vaaratilanne tapahtui perjantaina. Lentokone oli Budapest Aircraft Servicesin Embraer 120 -tyyppinen liikennelentokone, joka oli matkalla Porista Helsinkiin.

Kone joutui laskeutumaan yhdellä moottorilla sen jälkeen, kun sen ohjaajat olivat julistaneet hätäkutsun, maydayn.

– Yritetään selvittää, että minkä takia hätäkutsu on julistettu ja mitä siellä on tapahtunut, kertoi Bieber.

Kukaan ei Bieberin mukaan loukkaantunut tapahtumassa ja lentokone laskeutui normaalisti. Otkesilla ei ole vielä tiedossa, kuinka monta matkustajaa lentokoneessa oli tapahtumahetkellä.

Biber kertoi Ylelle lauantaina aamupäivällä, että alustava tutkinta on vielä kesken. Otkes ei ole saanut vielä matkustajaluetteloa.

Otkes on kuullut asianosaisia. Lisäksi tutkijoiden oli tarkoitus saada tänään, lauantaina lentokoneen tallenteet tarkasteltavikseen osana alustavaa tutkintaa.

Päätöstä varsinaisen tutkinnan aloittamisesta ei Bieberin mukaan ole vielä tehty, vaan esimerkiksi tallenteet on purettava ensin. Lisäksi kuulemisia saatetaan järjestää toistamiseen tai kuultaviksi saatetaan pyytää vielä lisää ihmisiä.

Suosittelemme sinulle