Hyppää sisältöön

Kauhajoki miesten Korisliigan ainoa tappioton joukkue – Kouvot taipui kärkiottelussa

Kauhajoki on miesten korisliigassa ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt otteluakaan neljän ensinmäisen pelikierroksen jälkeen.

Kauhajoen takamies Henri Kantonen
Kauhajoen takamies Henri Kantonen Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press
Timo Uusitalo
Avaa Yle-sovelluksessa

Kauhajoki voitti kauden neljännen perättäisen liigaottelunsa, kun vieraaksi saapunut, avauskierrosten valopilkku Kouvot taipui yli tuhannen katsojan edessä selvin numeroin 82–101 (31-56). Tappio oli Jyri Lehtosen suojateille kauden ensimmäinen. Kouvot oli kaatanut aiemmin muun muassa helsinkiläisen Seagullsin.

– Ottelu ratkesi tänään ensimmäisellä puoliajalla. Kouvot sai kuitenkin ensimmäisellä puolikkaalla liikaa vapaita heittoja. Hyökkäyspelaaminen toimi kuitenkin kiitettävästi, Karhun päävalmentaja Janne Koskimies totesi.

Kauhajoen riveistä kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistetehtailuun. Isoimman pistesaldon kotijoukkueesta keräsi Cameron Jones 20/7/4s.

Karhu Basket näytti kaapin paikan vieraille jo ennen taukoa, kun se johti peliä puoliajalla jo 25 pisteellä. Ottelun yksi ratkaisijoista oli voittajien takamies Henri Kantonen. Hän kokosi reilussa 25 minuutissa 13 pistettä.

– Kovatempoinen ja raskas peli, kun Kouvot pelaa niin vauhdikkaasti ja me taas yritämme puolustaa koko kentällä. Meillä oli ottelusta hyvä ote 25 minuutin ajan, mutta viimeisellä 15 minuutilla Kouvot pääsi pelaamaan omilla vahvuuksillaan, Kantonen arvioi kamppailun kulkua.

Kantonen nauttii täysin palkein pelaamisesta fanaattisen kotiyleisön silmien alla.

– Onhan tämä ihan huikea yleisö. Arvosanaksi kymppi miinus, ihan siitä syystä, että jää vielä edes vähän parannettavaa. Meidän pelityylillä tarvitsemme kaiken mahdollisen lisäenergian, jota me saamme kannattajilta. Sieltä tulee se ekstrabuusti, myhäili Kantonen.

Kouvoiltakin löytyi viisi pelaajaa, jotka saivat kasaan vähintään kymmenen pistettä. Etevin pussittaja oli 17 pinna nakuttanut Deshon Taylor.

– Hävisimme pelin tänään levypalloissa ja puolustuspäässä. Jouduimme vääränlaisiin rotaatioihin tietyissä tilanteissa, Kouvojen päävalmentaja Lehtonen totesi ottelun jälkeen.

Lahti parempi trillerissä

Lahti Basketball kaatoi Loimaan Bisonsin jännittävien vaiheiden jälkeen Lahteen 89–86 (42-40).

– Haastava matsi. Tiedettiin etukäteen, että Loimaa toteuttaa hyvin molemmissa päissä. Kolmen erän ajan juoksimme perässä ja hävittiin paljon yksi vastaan yksi -tilanteita. Joukkue jollain tavalla rauhottui, kun olimme 10 pistettä perässä ja viimeisellä jaksolla juostiin voittoon, kotijoukkueen päävalmentaja Pieti Poikola kertasi.

Tasaisessa ottelussa kotijoukkue onnistui kahden pisteen heitoissa 63 prosenttisesti, kun vieraiden osumatarkkuus jäi 46 prosenttiin.

– Pelattiin 35 minuutti hyvää koripalloa, mutta lopussa annettiin vastustajan juosta liikaa nopeita. Mukava päästä muutaman vuoden tauon jälkeen takaisin Lahteen pelaamaan, Bisonsin kapteeni ja tehot 21/9 saldonnut Juho-Matti Henttonen sanoi.

Kantosta haastatteli Juhani Kukkasela.

Suosittelemme