Hyppää sisältöön

Annimari Kortteen ja espanjalaisvalmentajan tiet eroavat – pika-aituri ei vielä kertonut uuden valmentajansa nimeä

Annimari Korte kertoi Instagramissa, ettei yhteistyö 76-vuotiaan Rafael Blanquerin kanssa jatku.

Annimari Korte.
Annimari Korte Kuva: Jaakko Stenroos / All Over Press
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pika-aitajuoksija Annimari Korte, 33, kertoi Instagram-tilillään, ettei hän jatka espanjalaisen Rafael Blanquerin valmennuksessa.

Kortteen kehitys lähti nousukiitoon sen jälkeen, kun hän hakeutui keväällä 2018 Blanquerin valmennukseen. Blanquer, 76, on entinen pituushyppääjä, joka omalla urallaan kisasi 1972 Münchenin olympialaisissa.

Terveytensä kanssa pitkään kamppaillut ja urheilu-uransa jo täysin haudannut Korte aloitti harjoittelun uudelleen vuonna 2017. Vuosina 2013–16 hän ei kilpaillut lainkaan. Korte kuitenkin nousi Blanquerin valmennuksessa pikatahtia SE-naiseksi. Hän juoksi yhä voimassa olevan Suomen ennätyksen 12,72 Joensuussa kesällä 2019. Viime kesänä Korte kilpaili Tokion olympialaisissa, mutta jäi niissä alkueriin.

– Rafa muutti minun elämän ihan täysin! Viiden vuoden tauon jälkeen aloin treenaamaan töiden ohella Barcelonassa 2017, sitten muutin Valenciaan 2018 keväällä ja reilussa vuodessa Rafa teki kuntoilevasta toimittajasta Suomen ennätyksen haltijan. Kaikelle on aikansa ja Rafan kanssa yhteistyö päättyy, mutta tulen ikuisesti olemaan kiitollinen Rafalle kaikesta, Korte kirjoitti Instagramissa.

– Uusilla takareisillä on nyt aika uusille haasteille ja uudelle valmentajalle, Korte lisäsi.

Takareisillä hän viittasi operaatioon, jossa kävi elokuussa Tokion olympialaisten jälkeen. Pitkään takareisivaivoista kärsineen Kortteen molemmat takareidet operoitiin, ja nyt käynnissä on kuntoutus kohti ensi kesää, jolloin kilpaillaan sekä MM- että EM-kisat. Leikkauksen vuoksi Kortteelta jäävät väliin Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu. Kortteen kauden 2021 parhaaksi noteeraukseksi jäi 12,91.

Korte ei vielä kertonut, kuka hänen uusi valmentajansa on. Suomessa hänen apunaan ovat olleet aiemmin ainakin valmentaja Mikael Ylöstalo sekä urheilupsykologi Marja Kokkonen.

Juttua muokattu 18.10 klo 13.09: Vuoden 1972 olympialaiset järjestettiin Münchenissä, ei Montrealissa.

Lue lisää:

Annimari Kortteen molemmat takareidet leikattiin – Kalevan kisat ja Ruotsi-ottelu jäävät väliin

Annimari Korte kilpailee Tokiossa jalalla, joka vaatii leikkaushoitoa – "Ei kukaan ajatellut, että voisin juosta olympialaisissa"

Suosittelemme