Hyppää sisältöön

Suomen naisten salibandymaajoukkue voitti vain kerran kotiturnauksessaan – Ruotsi riepotteli päätöspelissä Suomea

Suomen naisten salibandymaajoukkue kärsi 2–10-rökäletappion Ruotsille Lempäälässä pelatun turnauksen päätösottelussa.

Veera (vas.) ja Oona Kauppi EFT-kotiturnauksessa 17.10. 2021
Veera (vas.) ja Oona Kauppi EFT-kotiturnauksessa. Kuva: Tomi Hänninen
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Turnaus oli viimeinen ennen marras-joulukuun vaihteessa Uppsalassa pelattavia MM-kilpailuja.

Huolestuttavaa oli, että nimekäs ykköskenttä hävisi sunnuntaina oman pelinsä 2–5. My Kippilä teki 1–1-maalin ja Veera Kauppi 2–3-maalin, mutta sen jälkeen Ruotsi meni menojaan.

– En osaa heti sanoa, miksi näin kävi. Teimme ainakin aivan liikaa virheitä. Fysiikan piikkiin ei voi laskea, sillä oli heilläkin samat kaksi ottelua alla kuin meilläkin, Kippilä sanoi.

Päävalmentaja Lasse Kurronen ei ollut ulospäin erityisen huolestuneen oloinen.

– Ruotsilla oli täällä varmaan hyvin lähelle se joukkue, millä he lähtevät MM-kisoihin. Meillä on neljä sellaista pelaajaa loukkaantuneina, jotka muuten olisivat täällä olleet, Kurronen sanoi.

Suomi voitti odotetusti perjantaina Tshekin 6–3, mutta hävisi lauantaina Sveitsille rangaistuslaukauksilla 4–5.

"Täytyy roolittaa"

Turnaus näytti silti selvästi, että Suomi oli liikaa ykköskentällisen varassa. Se teki kahdestatoista maalista peräti yhdeksän.

Lauantaina kaikkien aikojen A-maaotteluiden maalitilaston kärkeen 85. osumallaan siirtynyt Veera Kauppi teki maaleista neljä, kaksoissisar Oona Kauppi sekä puolustaja Kippilä kaksi sekä Sara Piispa yhden.

Jenna Saario #89, My Kippilä #80 ja valmentaja Lasse Kurronen
Jenna Saario #89, My Kippilä #80 ja valmentaja Lasse Kurronen Kuva: Tomi Hänninen

– Jos meillä olisi yhtä paljon naispelaajia kuin Ruotsilla, heillä on niitä kymmenen kertaa enemmän kuin meillä, niin pystyisimme saamaan joukkueeseen kolme yhtä kovaa kentällistä. Nyt täytyy roolittaa joukkuetta enemmän, Kurronen tuumi.

Tuloskunto laskussa

Edellisessä EFT-turnauksessa Sveitsissä syyskuun alussa Suomi voitti kaikki kolme ottelua, Ruotsi kaatui 8–7 rangaistuslaukauksilla, Sveitsi 5–4 jatkoajalla ja Tshekki 9–4. Tulokset ovat siis puolessatoista kuukaudessa heikentyneet selvästi.

– Ruotsilla ei ollut Sveitsissä yhtä kova joukkue kuin oli täällä, se selittää vähän. Toki tämä oli viimeinen harjoitusottelu ennen MM-kisoja ja vaikka saimme vastauksia, tuli myös kysymyksiä mietittäväksi. Tänään olin tyytyväinen avauserään, mutta toisessa alistuttiin, Kurronen kertoi.

Ruotsi on voittanut seitsemän kertaa peräkkäin MM-kultaa. Viisi kertaa finaalivastustaja on ollut näissä Suomi, kaksi kertaa Sveitsi. Kolmissa edellisissä MM-kisoissa Suomi on hävinnyt Ruotsille vain yhdellä maalilla, 2015 Tampereella ja 2017 Bratislavassa rangaistuslaukauksilla.

Suomen salibandynaiset pettyivät kotiturnauksessa.
Kuva: Tomi Hänninen

Edellisissä kisoissa Sveitsissä tappio tuli välierissä, silloin ei Veera Kauppi pystynyt flunssan takia pelaamaan. Suomen MM-pronssijoukkueesta Lempäälässä ei ollut mukana viisi pelaajaa, heistä Mia Karjalainen ja Mia Vallenius eivät loukkaantumisen takia pääse MM-kisoihin, Sanni Nieminen ja Alisa Pöllänen ovat kysymysmerkkejä.

Suosittelemme