Hyppää sisältöön

Miro Heiskanen puursi lähes 28 minuuttia Ottawa-tappiossa – Dallas-leirissä turhautumista

Dallas Stars on voittanut kauden kolmesta pelistään vain yhden.

Dallasin Miro Heiskanen oli Ottawa-pelin jääaikakuningas. Kuva: Icon Sportswire

Jääkiekon NHL:n yön ainoassa ottelussa Ottawa Senators päihitti suomalaisten tähdittämän Dallas Starsin lukemin 3–2.

Ottelu ratkesi toisessa erässä, kun Ottawan Chris Tierney teki kaksi ylivoimalla. Maalinteossa Senatorsin riveistä onnistui myös avauserässä tuulettanut Nick Paul.

– Yritän vain tehdä parhaani joukkueen eteen. Siinä tuli pari hyvää pomppua, ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Tierney sanoi.

Dallasin maaleista vastasivat avauserässä onnistunut Michael Raffl ja kolmannessa erässä maalannut Joe Pavelski.

Ottawalle voiton takasi 32/34 kertaa torjunut ruotsalaismaalivahti Filip Gustavsson. Dallasin maalilla venäläisvahti Anton Hudobin pysäytti kiekon 24/27 kertaa.

Dallasin riveissä pelasivat Roope Hintz (-1), Joel Kiviranta (+/- 0), Jani Hakanpää (+2), Miro Heiskanen (-1) ja Esa Lindell (+/- 0). Suomalaiset eivät kirjanneet ottelusta tehopisteitä. Eniten vastuuta sai puolustaja Heiskanen, joka oli koko ottelun peliaikakuningas lähes 28 minuutin jääajallaan.

Minuuttimäärä ei edes ollut Heiskasen alkukauden suurin. Bostonia vastaan hänelle kertyi 28.21 minuuttia. Jääaikatilastossa hän oli viikonlopun pelien jälkeen viidentenä minuuttikeskiarvolla 27.32.

Heiskanen on kahdella viime kaudella ollut NHL:n suomalaispelaajien peliaikakuningas. Kummallakin kaudella hänen adjutanttinaan oli toinen Dallas-puolustaja, Esa Lindell.

Dallas Stars on voittanut kauden kolmesta pelistään vain yhden. Dallasin päävalmentaja Rick Bowness ei niellyt Ottawa-tappiota helpolla.

– Olisimme ansainneet ottelusta pisteen, mutta emme saaneet sitä. Saimme kuitenkin parilla avainpelaajalla pelin kulkemaan. Meillä on kuitenkin vielä kavereita, joiden peli ei kulje – he ovat turhautuneita, Bowness kertoi.

Ottawan saldo kolmesta kamppailusta on kaksi voittoa ja yksi tappio.

Senators on pelannut kauden alun ilman viime kauden parasta pistemiestään, sillä Brady Tkachuk on ollut sivussa. Hänen odotetaan palaavaan seuran kokoonpanoon torstaina, kun Ottawa kohtaa San Josen.

Lue myös:

Kommentti: NHL:ssä ei ole parempaa suomalaistarinaa kuin Jesse Puljujärvi

Laine nousi Columbuksen sankariksi – Puljujärvellä kolmen tehopisteen ilta, yhteensä neljä suomalaista osui NHL:ssä – "Toivottavasti näitä tulee lisää"

Arttu Ruotsalainen ratkaisi voiton Buffalolle – Jokiharju sairastuvalla

Kommentti: Anton Lundell sai NHL-debyytissään poikkeuksellista vastuuta – vastaavaa ei aluksi annettu edes Aleksander Barkoville

Suosittelemme sinulle