Hyppää sisältöön

Visuaalinen kaupunkifestivaali sai aikaan positiivisen palautevyöryn – nyt järjestäjät miettivät tuleeko tapahtumasta jokavuotinen

Ensi kertaa Kotkassa järjestetty Aaltoja, valoa ja ääntä - festivaali sai kaupunkilaisilta hyvän vastaanoton. Valaistuja rakennuksia sekä ääni- ja valotaidetöitä kävi ihastelemassa noin 20 000 ihmistä.

Kuva sinisestä valolonkerosta, joka on osa valotaideteosta.
Kaupunkifestivaali toteutui pääosin Kotkansaarella. Asukkaat ovat toivoneet, että tulevaisuudessa tapahtuma leviäisi myös muuallle Kotkan alueelle. Kuva: Jasmina Kauta / Yle
Antti-Jussi Korhonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kotkansaarella viime viikolla ensi kertaa järjestetty nelipäiväinen Aaltoja! Valoa ja ääntä -festivaali sai yleisöltä hyvän vastaanton.

– Palautetta on tullut valtavan paljon, josta pääosa on ollut positiivista. Tapahtumaa voisi kuvailla kahdella sanalla: erittäin onnistunut, sanoo Kotkan kaupungin tapahtumapäällikkö Tiina Salonen.

Valaistuja rakennuksia sekä ääni- ja valotaidetöitä kävi ihastelemassa järjestäjien arvion mukaan noin 20 000 ihmistä.

Tapahtuma toteutui pääosin pelkästään Kotkansaarella. Asukkaat ovat toivoneet, että tulevaisuudessa tapahtuma leviäisi myös muuallle Kotkan alueelle.

– Se palaute on meidät löytänyt. Tänä vuonna halusimme reitin, joka oli käveltävissä. Sen vuoksi teokset painottuivat näin. Olemme mietineet, että miten huomioimme jatkossa paremmin muita Kotkan alueita, sanoo Tiina Salonen.

Parhaillaan järjestäjät pohtivat sitä, että tuleeko visuaalisesta tapahtumasta jokavuotinen vai pidetäänkö se joka toinen vuosi. Kotkan tapahtumapäällikkö Tiina Salonen ei näe syytä, että miksi tapahtuma ei saisi jatkoa.

– Tavoitteena on toteuttaa tapahtuma jatkossakin. Tänä vuonna tapahtuma istui hyvin lokakuulle. Tapahtumajärjestäjien kanssa käydyn keskustelun perusteella lokakuu on hiljainen kuukausi. Siinä mielessä tämä tapahtuma solahtaa tähän ajankohtaan hyvin, Tiina Salonen sanoo.

Lue lisää: Kotkansaari heräsi valaistuun aamuun uuden kaupunkifestivaalin vuoksi – valolaitteita on vahdittu yötä päivää

Suosittelemme sinulle