Hyppää sisältöön

Maakuntahallitus esittää Mats Brandtia Pohjanmaan uudeksi maakuntajohtajaksi – maakuntavaltuusto päättää asiasta marraskuussa

Makuntahallitus asettui tukemaan Mats Brandtia uudeksi maakuntajohtajaksi. Paikkaa haki yhteensä seitsemän henkilöä, josta viittä on haastateltu. Maakuntavaltuusto päättää asiasta marraskuussa.

Mats Brandt on maakuntahallituksen esitys uudeksi maakuntajohtajaksi. Kuva: Yle/Mikaela Löv
Sebastian Björklund

Maakuntahallitus päätti tänään yksimielisesti esittää Mats Brandtia Pohjanmaan uudeksi maakuntajohtajaksi. Maakuntavaltuusto tekee lopullisen päätöksen 8. marraskuuta.

Mats Brandt on toiminut Uudenkarlepyyn kaupunginjohtajana. Brandt haki eroa kaupunginjohtajan tehtävästään aiemmin tänä keväänä siirtyäkseen Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymän strategiajohtajan virkaan.

Maakuntahallituksen esitys ei sido valtuustoa, vaan maakuntajohtajaksi voidaan valita kuka tahansa virkaa hakeneista ja kelpoisuusehdot täyttävistä henkilöistä.

– Sekä maakuntahallituksen että rekrytointiryhmän mielestä Mats Brandtilla on parhaat edellytykset vastata olemassa oleviin odotuksiin, toteaan maakuntahallituksen puheenjohtaja Joakim Strand (RKP) Yle Österbottenille maanantaisen kokouksen jälkeen.

Maakuntajohtajaksi haki seitsemän henkilöä. Heistä viittä on haastateltu. Brandtin lisäksi haastateltuja ovat Rurik Ahlberg, Jari Karjalainen, Taira-Julia Lammi sekä Lars Rosenblad.

Strand sanoo että Pohjanmaalla on edessään monta mielenkiintoista haastetta tulevina vuosina, muun muassa työvoimapula sekä suuret teollisuuden investoinnit.

– Tämän ympärille tarvitaan tehokasta edunvalvontaa, ja siinä Pohjanmaan liitto on tärkeässä asemassa.

Strandin mukaan maakuntajohtajan on oltava vahva joukkuepelaaja, sekä omattava yhteistyökykyä pärjätäkseen eri verkostoissa. Myös julkisesta sektorista ja kuntakentästä on löydyttävä laajaa osaamista.

– Myös tästä Brantilla löytyy kokemusta, Strand sanoo.

Uusi maakuntajohtaja aloittaa virassaan toukokuussa, kun nykyinen maakuntajohtaja Kaj Suomela jää eläkkeelle.

Yle Österbottenin artikkeli aiheesta: Landskapsstyrelsen föreslår Mats Brandt till ny landskapsdirektör

Suosittelemme sinulle