Hyppää sisältöön

Halikon kurpitsapuistossa ensimmäisellä viikolla jopa 70 000 kävijää – yleisöä Hangosta Petsamoon

Lähistön parkkipaikat olivat varsinkin lauantaina täynnä. Viljelijä Esa Rannikko pahoittelee, että Halikon kirkonkylä on paikoin aivan sekaisin. Silti jaksetaan olla hymyssä suin.

Kurpitsat hehkuvat Halikossa
Minna Rosvall
Avaa Yle-sovelluksessa

Salon Halikossa sijaitseva kurpitsapuisto on saavuttanut ensimmäisen viikon aikana huiman suosion. Kurpitsanviljelijä Esa Rannikko arvioi, että pelkästään lauantaina oli yli 30 000 kävijää.

– Autoja olivat lähistön parkkipaikat täynnä. Paikoin autoja oli viisi rinnakkain vilkut päällä. Muina päivinä vierailijoita on ollut tasaisena virtana. Suurin ryntäys on aina kello 18 jälkeen, kun ilta hämärtyy, kertoo Rannikko.

Rannikon mukaan väkeä on Hangosta Petsamoon eli kurpitsoja tullaan katsomaan eri puolilta Suomea. Pääkaupunkiseudulta saapui paljon väkeä viikonloppuna. Sää vaikuttaa luonnollisesti kävijämääriin, mutta Rannikko odottaa runsaasti yleisöä paikalle myös toisella tapahtumaviikolla.

– Tämänvuotinen kurpitsapuisto saa huipennuksen ilotulituksesta kello 20 sunnuntaina. Parhaillaan mietimme jo kovasti, miten puistoa kehitetään seuraavaksi vuodeksi.

Kurpitsapuisto Halikossa 12.10.2021
Rannikon puutarhan työntekijät ovat rakentaneet kurpitsoista erilaisia teoksia. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Idea syntyi kynttilätehtaan yrittäjien lohduttamiseksi

Viljelijä Esa Rannikko toimii myös paikallisen vapaapalokunnan päällikkönä ja oli sammuttamassa Halikossa sijaitsevan kynttilätehtaan tulipaloa. Rannikko kertoo, että syyskuussa 2018 syttynyt tulipalo meni hänelle "ihon alle". VPK taisteli kovasti ja sai muun muassa kynttilävaraston säilymään.

Kurpitsanviljelijä Esa Rannikko
Viljelijä Esa Rannikko iloitsee varsinkin lasten riemusta kurpitsalyhtyjen äärellä. Kuva: Minna Rosvall / Yle

Perheyrityksessä itsekin työskentelevä Rannikko halusi lohduttaa kynttilätehtaan omistajaperhettä. Siksi kehitettiin halikkolainen halloween-lyhty.

– Kaksi ensimmäistä vuotta kurpitsojemme sisällä paloivat kynttilätehtaan kynttilät. Tapahtuman tarkoitus oli tsempata yrittäjiä jatkamaan kynttilätehtaan toimintaa, kertoo Rannikko.

Kyntilätehtaan toiminta päätettiin ajaa alas vuoden 2019 maaliskuussa.

Kurpisalyhtyjä Halikon kurpitsapuistossa.
Lyhdyt toivottavat iloista halloweenia! Kuva: Minna Rosvall / Yle

Lue lisää:

Kurpitsat hehkuvat läpi yön halikkolaisella pellolla – someilmiö kiinnosti viime vuonna 100 000 kävijää

Neljä päivää roihunnut parafiinipalo on saatu viimein sammumaan – karu arki koittaa hiljalleen Salon kynttilätehtaan raunioilla

Tulipalossa tuhoutunut Halikon kynttilätehdas ajetaan alas

Suosittelemme sinulle