Hyppää sisältöön

Teollisuushallissa syttyi tulipalo Kustavissa, syynä todennäköisesti roskien poltosta lentäneet kipinät

Palo syttyi rakennuksen ulkoseinästä ja levisi välikattoon. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Anna Näveri

Kustavissa Kuninkaantiellä sijaitsevassa teollisuushallissa syttyi maanantai-iltana tulipalo, joka levisi rakennuksen ulkoseinästä hallin välikaton rakenteisiin.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle viiden jälkeen alkuillasta. Paikalla oli palon syttymishetkellä ihmisiä, mutta henkilövahingoilta ja savualtistumisilta vältyttiin.

Päivystävä palomestari Marko Ahtikari kertoo, että kyseessä on noin 500:n neliön peltivuorattu halli, jonka toisessa päässä toimii lvi-yritys ja toisessa päädyssä kuljetusalan yritys.

Palo sai alkunsa putkiliikkeen päädystä ja syttymissyykin on Ahtikarin mukaan selvillä. Palo näyttäisi saaneen alkunsa roskien poltosta pihalta, hallin päädyn läheltä.

– Täällä on ollut kohtalaisen navakka tuuli ollut alkuillasta ja todennäköisesti kipinät ovat siitä lentäneet hallirakennukseen ja päässeet rakenteiden väliin. Erittäin harmillista, Ahtikari toteaa.

Pelastuslaitos sai Ahtikarin mukaan pysäytettyä palon hyvin hallin alkupäähän, mutta rakennus ei selviä vaurioitta.

– Kattorakenteita ja päätyseinän peltejä joudumme purkamaan jonkin verran, mutta todennäköisesti sisäpuolella irtaimisto ei ole kärsinyt niinkään.

Varsinaisen palon pelastuslaitos sai sammutettua ennen iltaseitsemää, minkä jälkeen paikalla jatkui vielä jälkiraivaus.

Suosittelemme sinulle