Hyppää sisältöön

Viikonlopun räntäsade sai autoilijat kiirehtimään renkaanvaihtoa Kainuussa – yrittäjä: "Kiire tulee aina, kun valkealta näyttää"

Kajaanista ja Sotkamosta alan yrityksistä kerrotaan, että viikonlopun jälkeen aikoja renkaanvaihtoon on varattu kiihtyvää tahtia. Tällä viikolla renkaanvaihtoon mielivä saattaa joutua siirtämään suunnitelmia seuraavalle viikolle.

Kuvassa mies työskentelee helsinkiläisellä autohuoltamolla 23. lokakuuta 2020.
Rengasliikkeissä on parhaillaan käynnissä renkaanvaihdon sesonki. Kuva: Silja Viitala / Yle
Tiia Korhonen

Viikonlopun räntäsade sai autoilijat kiirehtimään renkaanvaihtoa Kainuussa.

Esimerkiksi Kajaanin Vianorilta kerrotaan, että jo viime viikko antoi viitteitä ruuhkan alkamisesta, mutta viikonlopun jälkeen aikoja on varattu kiihtyvää tahtia. Tällä hetkellä tämän viikon ajat ovat menneet lauantaita lukuun ottamatta, ja myös ensi viikon alkupuoli on varattu.

Myös Sotkamossa renkaanvaihdon sesonki on käynnissä. Yrittäjä Marko Kortelainen RengasCenter Sotkamosta kertoo, että renkaita vaihdetaan nyt 5–6 auton tuntivauhtia.

– Kiire tulee aina, kun valkealta näyttää. Viime viikolla renkaita vaihdettiin jo ihan täyttä päivää, ja tämä viikko on varattu täyteen, eli nyt myydään ensi lauantaita.

Vaikka talvi saattaisikin yllättää autoilijat, rengasliikkeen ammattilaisille se ei tule yllätyksenä.

– Osaamme varautua tulevaan sesonkiin niin henkisesti kuin fyysisesti. Jos kaikki menee hyvin, renkaiden vaihdossa kuluu aikaa noin 10 minuuttia autoa kohti, mutta aina joku vastustaa välillä, joten se voi venähtää. Realistinen arvio on noin 15 minuuttia per auto, Kortelainen kertoo.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle