Hyppää sisältöön

Ministeriö ratkoo yhä lääkärihelikopterin sijoituspaikkaongelmaa Utissa – kerää vielä tietoja laskuvarjohyppääjien ja lääkärikopterin toimintojen yhdistämiseksi

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohdan sijaintipaikka Kouvolan Utissa on yhä auki. Asia on valmistelussa sosiaali- ja terveysministeriössä.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin sijaintipaikaksi on päätetty Kouvolan Utti. Arkistokuva. Kuva: Jari Tanskanen / Yle

Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee yhä ratkaisua siihen, miten uusi lääkärihelikopteri saadaan sijoitettua Kouvolan Uttiin.

Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohdalle on etsitty vaihtoehtoisia tontteja Utissa. Syynä on Utin vilkas laskuvarjohyppytoiminta, jonka yhteensovittaminen lääkärihelikopterin kanssa on tuottanut ongelmia.

– Asiaa valmistellaan edelleen ja kerätään faktoja poliittiselle päätöksentekijälle, kertoo erityisasiantuntija Lasse Ilkka sosiaali- ja terveysministeriöstä tekstiviestitse.

Lue lisää: Lääkärihelikopterille etsitään uutta paikkaa Utista – ministeriö pelkää, että laskuvarjohyppääjät aiheuttavat viiveitä helikopterin toimintaan

Lisäselvitykset toimitettu

Lasse Ilkka sosiaali- ja terveysministeriöstä on kertonut aiemmin, että periaate on yksinkertainen: helikopterin lentoalueella ei voi olla samaan aikaan ilmassa laskuvarjohyppääjiä.

Tukikohdalle on tähän asti kaavailtu paikkaa keskeltä laskuvarjohyppääjien laskeutumisaluetta. Lääkärihelikopterin lentotoiminnasta vastaava Finnhems on selvittänyt, onko lentokentän alueella muuta mahdollista paikkaa tukikohdalle.

Finnhemsin toimitusjohtaja Jari Huhtinen kertoi viime viikolla Kouvolan Sanomissa (siirryt toiseen palveluun), että yhtiö on saanut valmiiksi kaikki sosiaali- ja terveysministeriön pyytämät lisäselvitykset lääkärihelikopterin tukikohdan perustamisesta Uttiin.

– Ministeriölle on nyt selvitetty, mitä Utin olosuhteisiin liittyy ja millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Ministeriö arvioi, onko Utin olosuhteisiin liittyvät asiat riittävällä tasolla ratkaistu ja mitä se tarkoittaa, Jari Huhtinen kertoi.

Edellisen hallituksen reformiministeriryhmä päätti lähes kolme vuotta sitten, että Kaakkois-Suomen lääkärihelikopterin tukikohta sijoitetaan Kouvolan Uttiin.

Lue lisää: Lääkärihelikopteri päätettiin sijoittaa Uttiin kolme vuotta sitten, mutta tonttia ei ole vieläkään – etsimme vastaukset 7 avoimeen kysymykseen

Kouvolan Sanomat: Lääkärihelikopterin tukikohdan sijoittuminen Uttiin sopii puolustusvoimille, sanoo puolustusministeri

Suosittelemme sinulle