Hyppää sisältöön

KPV:n pääomistaja Matti Laitinen vetäytyy seurasta, omistus siirtyy yhdistykselle: "Emme pysty tarjoamaan samanlaisia kilpailullisia mahdollisuuksia"

Laitinen tuli KPV:n pääomistajaksi vuonna 2013. Tuolloin KPV pelasi Kakkosessa ja oli ollut vuosia suurissa taloudellisissa vaikeuksissa. Joukkueen omistus siirtyy KPV Juniorit ry:lle.

Syrjään siirtyvä Matti Laitinen on panostanut KPV:hen runsaasti aikaa ja rahaa. Mitä jäi jäljelle? Kuvaus ja editointi: Petra Haavisto.
Petra Haavisto,
Sarianne Tekoniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Kokkolan Pallo-Veikkojen pääomistaja Matti Laitinen jättäytyy pois seuran johdosta. Seuran omistus siirtyy KPV Juniorit ry:lle.

KPV kertoi asiasta tiistaina tiedotustilaisuudessa.

– Vaihdetaan kapteenia. Tämä poika siirtyy täysillä työelämään, Laitinen kertoi tilaisuudessa.

Laitinen lopetti, koska KPV ei noussut Veikkausliigaan. Hän harkitsi omistajuudesta luopumista jo vuosi sitten, mutta päätti vielä antaa joukkueelle mahdollisuuden.

– Jos kaverissa on vähänkin munaa, hän ei lopeta silloin, kun on huonoin hetki.

Ny päätös oli Laitisen mukaan helppo.

– Ei ole isoja haaveita liiganoususta ja joukkue on pelannut hyvän loppukauden, vaikka alkukausi meni penkin alle, Laitinen perustelee.

Matti Laitinen jalkapallokatsomossa
Laitinen olisi jatkanut, jos KPV olisi noussut Veikkausliigaan. Kuva: Ville Viitamäki / Yle

KPV muutosten edessä

Jos jotain, niin ainakin Matti Laitisen vetäytyminen KPV-ruorista on hyppy uuteen, kommentoi KPV Juniorit ry:n puheenjohtaja Jouko Vierimaa.

– Matti on itse käyttänyt termiä, että on joka vuosi laittanut rahaa kokonaisen omakotitalon verran tähän, sitä voi ajatella, kuinka paljon tämä on, Vierimaa sanoo.

Ylen audiohaastattelussa Vierimaa arvioi, että tällä hetkellä yhdistys ei pysty tarjoamaan samanlaisia kilpailullisia mahdollisuuksia kuin KPV Yhtiön alaisuudessa. Kuuntele audio alta.

KPV:n uusi aika vaatii kovaa työtä ja tarkkaa taloutta, uskoo KPV Juniorit ry:n puheenjohtaja Jouko Vierimaa. Toimittajana Petri Kuikka.

Matti Laitinen toivoo, että jatkossa KPV olisi yhtenäinen.

– Nyt ollut joitakin soraääniä, että osakeyhtiö sitä ja osakeyhtiö tätä. Sehän ei mitään muuta, että onko osakeyhtiö vai ry. Jos on yhtiö, pitää tehdä määrätyllä tavalla, jos on ry tehdään vanhalla tyylillä, mutta yhteen hiileen pitää puhaltaa.

"Seuraajiltaan" Laitinen toivoo bisnesajattelua.

–Toivon, että vetovastuuseen löytyisi ihmisiä, jotka ajattelevat liike-elämämäisesti. Ykkösdivisioonassa ei pysty pelaamaan siten, että katsotaan, mitä tulee. Sillä sieltä tullaan alas kuin kivi.

Matti Laitinen kertoi vetäytymisestään KPV:lle tiistaiaamuna. Näin Laitinen kommentoi päätöstään, yhteisiä KPV-vuosia ja tulevaisuutta. Toimittajana on Petra Haavisto.

Laitinen harkinnut jatkoaan jo aiemminkin

Matti Laitinen on Kokkolassa teollisuusputkistoja valmistavan ja asentavan Fineweldin omistaja ja toimitusjohtaja.

Fineweld on viime aikoina laajentanut toimintaansa. Se valmistaa suuria kokonaisuuksia tehdasinvestointeihin, ja nyt sillä on työn alla toimituksen esimerkiksi Northwoltin akkutehtaalle Ruotsiin ja Kemin biotuotetehtaalle.

Laitinen tuli KPV:n pääomistajaksi vuonna 2013. Tuolloin KPV pelasi Kakkosessa ja oli ollut vuosia suurissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Edustusjoukkue yhtiöitettiin KPV Yhtiöt Oy:ksi ja Laitinen asetti tavoitteensa ja ehtonsa: talous kuntoon ja pelillisesti ensin Ykköseen ja sitten Veikkausliigaan.

Matti Laitinen on pohtinut jatkoaan jalkapalloseuran omistajana useampaankin kertaan. Hän oli alun perin ilmoittanut jättäytymässä pois KPV:n taustalta kauden 2017 päätteeksi, jos ei liiganousu toteudu. Laitinen kuitenkin pyörsi päätöksensä syksyllä pettymykseen päättyneen kauden jälkeen.

Heti seuraavana vuonna kokkolalaisten lähes 30 vuotta odottama liiganousu toteutui syksyllä 2018. Edellisen kerran seura oli pelannut Suomen ylimmällä sarjatasolla vuonna 1990.

Veikkausliiga-kausi 2019 päättyi kuitenkin rajuun pettymykseen: seura putosi tuolloin karsintojen jälkeen takaisin Ykköseen.

Tällä kaudella KPV vaihtoi päävalmentajan kesken kauden, kun Niko Kalliokoski sai väistyä heinäkuun lopussa. Hänen tilalleen vastuuvalmentajaksi nostettiin valmennustiimistä Niklas Vidjeskog.

Lue lisää: KPV vaihtaa valmentajaa – Niklas Vidjeskog korvaa Niko Kalliokosken

Joukkue pelaa nyt Ykkösen putoamissarjassa, mutta se on jo jokin aika sitten varmistanut sarjapaikkansa myös kaudelle 2022.

KPV pelaa kauden viimeisen ottelunsa ensi lauantaina PK-35:n vieraana.

Lue myös:

Moni viisikymppinen ostaa moottoripyörän – kokkolalaismies osti futisjoukkueen, mutta korjaa silti jääkaappinsa jesarilla

KPV:ssa täyskäännös: Matti Laitinen jatkaakin jalkapalloseuran johdossa

Mitä ajatuksia juttu herätti? Voit osallistua keskusteluun keskiviikkoon 20.10. kello 23 saakka.

Suosittelemme sinulle