Hyppää sisältöön

Novak Djokovic ei halua kertoa, onko hän ottanut koronarokotteen – Australiasta tuli kova ukaasi, joka uhkaa osallistumista Grand Slamiin

Viimeisten mediatietojen mukaan reilu kolmasosa tenniksen ammattilaispelaajista ei ole ottanut koronarokotetta.

Novak Djokovic voitti tällä kaudella kolme Grand Slam -mestaruutta.

Tällä hetkellä on epävarmaa, pystyykö Novak Djokovic puolustamaan tenniksen Australian avointen mestaruuttaan. Epävarmuus johtuu siitä, että serbialainen ei ole kertonut julkisuuteen, onko hän ottanut koronarokotteita.

– Sinulla pitää olla kaksi koronarokotusta, jos haluat päästä Australiaan. Tämä on käytäntö kaikille, ei vain tennispelaajille. Minulla ei ole viestiä vain Novakille, minulla on viesti kaikille, jotka haluavat tulla Australiaan, maahantulosta vastaava australialaisministeri Alex Hawke vahvisti.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Djokovic on sanonut, että hänen pelaamisensa Australiassa on epävarmaa. Djokovic on voittanut uransa 20 Grand Slam -tittelistä yhdeksän juuri Australiassa.

Tuoreiden mediatietojen mukaan yli kolmasosa tenniksen ammattilaispelaajista ei ole ottanut koronarokotetta. Djokovic, joka on voittanut viimeiset kolme mestaruutta Australiassa, ei ole ainoa tennispelaaja, jonka koronarokotetilanne ei ole julkisessa tiedossa.

Vaikka sekä miesten (ATP) että naisten (WTA) kattojärjestöt ovat kehottaneet pelaajia ottamaan rokotteen, on pelaajaleiristä kuulunut skeptisiä kommentteja. Muun muassa US Openin voittanut venäläinen Daniil Medvedev ja maailmanlistalla neljäntenä oleva saksalainen Alex Zverevin ovat olleet skeptisiä rokotteen suhteen. Julkisessa tiedossa ei ole, ovatko Medvedev tai Zverev ottaneet koronarokotteen.

Vaikka tennispiireissä suhtaudutaan varauksella koronarokotteeseen, on esimerkiksi jääkiekon NHL:ssä kova rokotekattavuus. NHL rankaisi tällä viikolla kovalla kädellä pelaajaa, joka rikkoi liigan koronaprotokollaa. Toisaalta taas Englannin jalkapallon Valioliigassa pelaajien rokotuskattavuus on hämmästyttävän pieni verrattuna muihin Euroopan huippusarjoihin.

Lue myös:

Englannin Valioliigassa hämmästyttävä ongelma koronarokotusten kanssa – maajoukkuevalmentajan mukaan pelaajat ovat herkempiä salaliittoteorioille

NHL:n tähtipelaaja sai 21 ottelun pelikiellon koronaprotokollan rikkomisesta – menettää 1,7 miljoonaa dollaria

Kommentti: Viime viikolla nähtiin kurkistus 2020-luvun tennikseen – kolmen suuren täydellisen hallintakauden jälkeen nähdään todella yllättäviä voittajia

Suosittelemme sinulle