Hyppää sisältöön

Oulun rengasliikkeissä painetaan nyt pitkää päivää, ensimmäiset vapaat ajat renkaiden vaihtoon ensi viikon lopulla – "puhelin soi taukoamatta"

Alkuviikosta Oulun alueelle keskiviikolle ennustettu lumisade yllätti kuitenkin autoilijat. Talvirenkaiden vaihtoon on liikkeissä nyt pitkä jono. Ajat menevät joissain paikoin jopa marraskuun puolelle.

Viisi autonrengasta hyllyllä.
Renkaiden pitäisi aina olla kelin mukaan. Keskiviikon lumisateessa autoissa kuuluisi olla nasta- tai kitkarenkaat. Kuva: Petri Kivimäki/Yle
Päivi Annala

Oululaisista rengasliikkeistä todetaan, että talvi yllätti jälleen kerran autoilijat.

Soittokierros useampaan rengasliikkeeseen tuottaa tuloksen, että renkaanvaihtoa joutuu nyt odottamaan ensi viikon loppupuolelle, joissain paikoin marraskuun puolelle.

Useammassa liikkeessä ei muisteta vastaavaa näin isoa kertaruuhkaa renkaanvaihtoon samanaikaisesti.

Oululaisesta rengasliike Savemasta Petri Pilto kertoo, että puhelin soi taukoamatta. Liikkeessä tehdään nyt pidennettyä päivää ja henkilökuntaa on lisätty sesonkiin.

–Tänään ja puolitoista viikkoa tätä ennen puhelin on soinut taukoamatta aamusta iltaan. Kaikki pyritään tietenkin palvelemaan, mutta valitettavasti emme pysty monistautumaan. Talven tulo on joka vuosi tiedossa ja lokakuun alkupäivinä siihen olisi hyvä varautua. Kun vähän ennakoitaisiin, niin säästyttäisiin ruuhkilta ja ikäviltä lumisilta aamuilta.

Myös ensi viikolla alueella vietettävä syysloma on saanut osan autoilijoista liikkeelle vaihdattamaan talvirenkaita.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle