Hyppää sisältöön

Pudasjärven kehitysvammaisten asumisen puolesta osoitettiin mieltä

Kehitysvammaisten tuki ry pelkää, että heikossa asemassa olevat kehitysvammaiset eivät pääse asumaan asiallisiin tiloihin.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva
Ensio Karjalainen

Pudasjärven kehitysvammaisten tuki ry on näreissään kehitysvammaisten asumisoloista. Kehitysvammaisista 30 on asunut toistaiseksi vanhoissa, yhdistyksen mukaan heikkokuntoisissa tiloissa Rimmillä, jonka vuoksi vammaiset pitää saada asumaan asiallisempiin tiloihin.

Kehitysvammaisista 15 on jo siirtynyt uusiin tiloihin juuri valmistuneeseen hirsitaloon, mutta vaikeavammaiset ollaan siirtämässä väliaikaisesti terveyskeskuksesta vapautuneisiin tiloihin.

Kehitysvammaisille alettiin suunnitella uutta ryhmäkotia pari vuotta sitten kaupungin keskustaan, mutta hankkeesta on valittanut hallinto-oikeuteen Kurenalan liikekeskus. Hanke on siten viivästynyt, sillä valituskierros on kesken.

Kehitysvammaisten tuki ry:n puheenjohtaja Sirpa Timonen-Nissi hämmästelee perustelua ja arvelee, ettei kehitysvammaisia yksinkertaisesti haluta lähelle keskustaa.

– Pelkäämme, että meidän kehitysvammaisten uusien asuintilojen rakentaminen viivästyy useilla vuosilla, Sirpa Timonen-Nissi sanoo.

Nissin mielestä ei ole oikein, että kaikkien heikoimmassa asemassa olevia käsitellään näin.
Pudasjärven kehitysvammaisten tuki ry järjesti keskiviikkona Pudasjärven keskustassa mielenilmaisun asuntohankkeen edistämiseksi.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle