Hyppää sisältöön

Kuluvan vuoden koronakuolemat ylittivät viime vuoden määrän

THL:n tietojen mukaan tänä vuonna koronavirukseen liitettyjä kuolemantapauksia on yhteensä 572. Koko pandemian aikana menehtyneitä on Suomessa 1133.

Sairaanhoitaja sairaalan osastolla.
Suomessa on tällä hetkellä tehohoidossa 32 koronatartunnan saanutta henkilöä. Kuvituskuva sairaanhoitajasta teho-osastolla Turun yliopistollisessa keskussairaalassa aiemmin tässä kuussa. Kuva: Arash Matin / Yle
Teemu Hallamaa

Koronavirukseen liittyviä kuolematapauksia on tämän vuoden aikana raportoitu yhteensä 572 kappaletta. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoi tänään keskiviikkona 13 uudesta koronavirukseen liitetystä kuolemantapauksesta.

Viime vuonna koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli THL:n tilastojen mukaan yhteensä 561.

Tämän vuoden koronakuolemien määrä on siis ylittänyt viime vuoden luvun.

Tässä uutisessa mainitut luvut perustuvat THL:n julkaisemiin tietoihin. Tilastokeskuksen alustavat luvut koronakuolemista eroavat hieman THL:n luvuista. Tilastokeskus julkaisee vuoden 2020 lopulliset kuolemansyytilastot joulukuussa.

Kuolleiden joukossa alle kymmenen alle 40-vuotiasta

Suurin osa kuolleista on yli 80-vuotiaita. Heidän osuutensa on noin 60 prosenttia kaikista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista.

Menehtyneiden joukossa on myös keski-ikäisiä ja nuoria aikuisia. Tilastojen mukaan nuorimmat kuolleista ovat olleet alle 40-vuotiaita. Heitä on tilastoissa kahdeksan.

Miesten osuus kuolleista hieman suurempi

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut hieman enemmän miehiä kuin naisia.

Tähän mennessä kuolleista 596 on ollut miehiä ja 537 on ollut naisia.

Suomessa on tähän mennessä liitetty 1133 ihmisen kuolema koronavirukseen.

Suomen ensimmäinen koronakuolema raportoitiin 25.3.2020. Viime vuoden kuolemantapaukset kertyivät siis vajaan yhdeksän kuukauden aikana.

Lue myös:

Täältä löydät kaikki tuoreimmat uutiset koronaviruksesta.

Suosittelemme sinulle