Hyppää sisältöön

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vierailee ensi viikolla Suomessa

Stoltenberg tapaa vierailullaan presidentti Sauli Niinistön sekä ministereitä ja tutustuu Kaartin jääkärirykmenttiin sekä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen toimintaan. 

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg pitämässä puhetta sotilasliiton parlamentaarisessa yleiskokouksessa lokakuun puolivälissä. Kuva: Manuel De Almeida / AOP
STT
Avaa Yle-sovelluksessa

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vierailee ensi viikolla Suomessa. Hänen mukanaan Suomeen saapuu Nato-jäsenmaiden suurlähettiläistä koostuva Pohjois-Atlantin neuvosto.

Stoltenberg ja neuvosto tapaavat presidentti Sauli Niinistön maanantaina Presidentinlinnassa. Lisäksi muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja pääministeri Sanna Marin (sd.) tapaavat kumpikin sekä Stoltenbergin että Pohjois-Atlantin neuvoston.

Stoltenbergilla ja Nato-suurlähettiläillä on Helsingissä varsin tiivis ohjelma, johon kuuluu esimerkiksi vierailu eduskunnassa, tutustuminen Kaartin jääkärirykmenttiin sekä Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksen toimintaan.

Myös puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.), puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen, eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ja sisäministeri Maria Ohisalo tapaavat vieraat.

Suomi ei kuulu Natoon, mutta on sotilasliiton kumppanimaa. Suomesta Stoltenberg ja neuvosto jatkavat matkaansa Ruotsiin.

Stoltenberg on toiminut Naton pääsihteerinä lokakuusta 2014 alkaen. Hänen kautensa päättyy ensi vuonna, ja seuraaja valitaan todennäköisesti keväällä.

62-vuotias Stoltenberg on ollut aiemmin muun muassa Norjan pääministeri.

Suosittelemme sinulle