Hyppää sisältöön

Suonenjoen metsästysonnettomuudesta vaaditaan oikeudessa tuntuvaa rangaistusta: metsästäjä ampui sivullista miestä vatsaan viime joulukuussa

Suonenjoella tapahtunut poikkeuksellinen metsästysonnettomuus on edennyt oikeuskäsittelyyn. Sivullinen mies sai hengenvaaralliset vammat, kun metsästäjä luuli uhria kauriiksi.

Metsästysonnettomuus tapahtui Suonenjoella joulukuussa 2020. Kuvituskuva. Kuva: Johanna Manu / Yle

Suonenjoella joulukuussa 2020 tapahtuneen metsästysonnettomuuden käsittely alkoi keskiviikkona Pohjois-Savon käräjäoikeudessa.

Onnettomuus tapahtui kun Pörölänmäen alueella kaurismetsällä ollut metsästäjä ampui vahingossa metsän reunassa ollutta miestä vatsaan. Ampumaetäisyys oli noin 135 metriä.

Uhri sai välitöntä leikkaushoitoa vaatineet hengenvaaralliset vammat. Tilanne aiheutti vaaraa myös uhrin seurassa olleelle miehelle ja kahdelle koiralle.

Metsästäjää syytetään metsästysrikoksesta ja törkeästä vammantuottamuksesta. Syytetty on myöntänyt virheellisen menettelyn, mutta todennut toimineensa niin huolellisesti kuin on kyennyt.

Toissijaisena rangaistusvaatimuksena on varomaton käsittely ja vammantuottamus.

Syyttäjä vaatii suonenjokelaismiehelle ehdollista vankeutta tai vaihtoehtoisesti tuntuvaa sakkorangaistusta. Lisäksi syyttäjä vaatii metsästäjälle vähintään yhden vuoden metsästyskieltoa sekä onnettomuuskivääriä valtiolle.

Käräjäoikeus antaa tuomion jutussa myöhemmin.

Lue lisää:

Suonenjoen metsästysonnettomuus sattui kauriinmetsästyksessä – ampuja luuli riistaksi

Metsästäjäliitto pohtii, mitä loppuvuoden tragedioista voisi oppia – esittää ampumaharjoittelua pakolliseksi metsästäjätutkintoon

Poliisi selvittänyt metsästysonnettomuuden valaistusolosuhteita Suonenjoella – tapaus etenee syyteharkintaan

Suosittelemme sinulle