Hyppää sisältöön

Lahden sivistyslautakunta hyväksyi palveluverkkosuunnitelman – lakkautettava Kivijärven koulu sai hieman jatkoaikaa

Palveluverkkosuunnitelma on pohjana, kun Lahdessa päätetään vaikkapa uusista kouluista, päiväkodeista ja niiden remonteista.

Kivijärven koulu Lahden Nastolassa
Suunnitelman mukaan Lahti luopuu Pyhäntaalla, entisen Nastolan alueella sijaitsevasta Kivijärven kyläkoulusta kesällä 2024. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle
Sini Ojanperä

Lahden sivistyslautakunta on hyväksynyt suunnitelman kaupungin koulu- ja päiväkotiverkon tulevaisuudesta. Väestöennusteisiin pohjautuva suunnitelma ohjaa pitkällä tähtäimellä muun muassa nykyisten tilojen käyttöä ja uusien rakentamista.

Tiistain kokouksessa tehtiin useita muutosesityksiä, ja osa niistä hyväksyttiin. Esimerkiksi päivähoidon järjestämistä rajataan edelleen niin, ettei yksityisen palvelun osuus kasva yli 30 prosenttiin kaupungin oman palvelun heikon saatavuuden vuoksi.

Pieni Kivijärven kyläkoulu lakkautetaan kesällä 2024 eli kaksi vuotta esitettyä myöhemmin.

Kasvavassa Karistossa lautakunta haluaa, että varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja nuorisotoimen jatkosuunnitelmat kartoitetaan kiireesti.

Ahtialassa selvitetään vielä, miten terveysaseman tiloja voidaan hyödyntää nuorisotoiminnassa ja voidaanko nykyisistä Ahtialan nuorisotalon vuokratiloista luopua jo ennen vuotta 2025.

Lisää Päijät-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Suosittelemme sinulle