Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee kahta kodinhoitajaa törkeistä varkauksista ja maksuvälinepetoksista

Kodinhoitajat tekivät rikokset vapaa-ajallaan: Toinen meni asiakkaansa asuntoon ja toinen piti vahtia asunnon ulkopuolella.

Poliisin haalarikamera
Naiset työskentelivät kodinhoitajina Tapanilan, Töyrynummen ja Tapulikaupungin alueella, ja heidän epäillään vieneen iäkkäiltä ihmisiltä rahaa ja muuta omaisuutta. Kuva: Timo Nykyri / Yle
Saara Hirvonen

Poliisi epäilee kahta kodinhoitajaa lukuisista törkeistä varkauksista Pohjois-Helsingissä. Naiset työskentelivät kodinhoitajina Tapanilan, Töyrynummen ja Tapulikaupungin alueella, ja heidän epäillään vieneen iäkkäiltä ihmisiltä rahaa ja muuta omaisuutta.

Yleensä toinen kodinhoitaja meni asiakkaan asuntoon ja toinen vahti asunnon ulkopuolella. Rikoksia tehtailtiin varsinaisen työajan ulkopuolella.

Teot ajoittuvat lokakuun 2020 ja toukokuun 2021 välille. Tapauksia on kaikkiaan 19.

Epäillyt otettiin kiinni toukokuussa 2021, kun poliisi teki esitutkintaa uudesta epäillystä rikoksesta. Toisen epäillyn hallusta oli jo aiemmin löytynyt kahdelta iäkkäältä henkilöltä anastettua omaisuutta, mikä liitti hänet rikossarjaan.

– Molempien epäiltyjen puhelimissa oli valokuvia varastetuista pankkikorteista, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kari Martikainen poliisin tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Poliisin tutkimuksissa selvisi, että korteilla oli esimerkiksi tilattu vaatteita verkkokaupoista.

Rikoksista epäillyt naiset olivat tutkintavankeudessa vajaan kuukauden touko–kesäkuussa.

Rikosnimikkeinä ovat on törkeä varkaus tai törkeän varkauden yritys, törkeä maksuvälinepetos tai maksuvälinepetoksen valmistelu. Naisia epäillään myös neljästä törkeästä maksuvälinepetoksesta ja yhdestä törkeän maksuvälinepetoksen valmistelusta.

Kokonaisuus siirtyy syyteharkintaan tällä viikolla.

Lue myös:

Poliisi: entiset valepoliisit esiintyvät nyt koronatarkastajina – kevään aikana huijattu jopa 20 vanhusta

Putkimieheksi tekeytyneen miehen epäillään anastaneen vanhuksien omaisuutta Helsingissä

Suosittelemme sinulle