Hyppää sisältöön

Emil Soravuo ja Oskar Kirmes telinevoimistelun MM-finaaleihin – Kasper Holopaisen mukaan voimistelu Suomessa näyttää lupaavalta

Miesten telinevoimistelun MM-kilpailujen karsinnat kilpailtiin 19.–20.10. Kilpailut olivat suomalaisten miesten osalta kokonaisuudessaan todella onnistuneet.

Emil Soravuo i sin vinnande serie i Europeiska spelen 2019.
Emil Soravuo otti Euroopan kisoista kirkkaimman mitalin vuonna 2019. Kuva: EPA / Tatyana Zenkovich
Iida Hakala

Emil Soravuo suoritti MM-kilpailuissa vain permannon. Tällä sarjalla hän lunasti itselleen finaalipaikan sijoittuen kahdeksanneksi.

– Kahdessa ensimmäisessä volttipätkässä oli vielä pientä haparointia, kun alastuloissa tuli pieniä korjausaskeleita. Loppusarja oli kuitenkin lähes täydellinen, Soravuo kommentoi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Voimisteluliiton lajipäällikkö Kasper Holopaisen mukaan Soravuo onnistui permannolla tyylikkäästi.

– Emililtä tyylipuhdas ja hyvä suoritus kovan paineen alla. Soravuo pystyy mahdollisesti nostamaan vielä muutaman kymmenyksen tästä karsinnan tuloksesta.

Sarja tuotti upeat 14,533 pistettä. Myös miesten valmentaja Timo Holopainen kommentoi Soravuon sarjaa loistavaksi.

Oskar Kirmes kilpaili menestyksekkäästi kuusiottelussa. Kuusiotteluun kuuluu miehillä nojapuut, rekki, permanto, hyppy, renkaat sekä hevonen. Kokonaispisteet 79.298 siivittivät Kirmeksen ottelufinaaliin. Kilpailuissa nähtiin myös uusia ennätyksiä.

– Olen todella tyytyväinen. Heti ensimmäisellä telineellä eli nojapuilla sain uudet ennätyspisteeni (13,933). Rekki ja permanto onnistuivat myös hienosti, Kirmes kertoo.

– Oskarin suoritui kokonaisuudessaan hyvin. Sarjoihin tehtiin pieniä muutoksia vielä hetki ennen kilpailua. Hänellä on kyllä mahdollisuus tehdä yli 80 pistettä kuusiottelussa, Kasper Holopainen kommentoi.

Oskar Kirmes.
Oskari Kirmes nappasi nojapuilta ennätyspisteensä ja meni kuusiottelusta suoraan MM-finaaliin.

Myös Robert Kirmes kilpaili kuusiottelun. Kokonaispisteillä 77.564 hän ylsi 26. sijalle, eli varasijalle finaaliin. Hypyssä hän teki hypyn, jota ei ollut aikaisemmin kisoissa tehnyt.

– Tein kokonaan uuden hypyn, joka onnistui todella hyvin. Alastulossa peppu hipaisi maata, mutta tärkeintä on, että en kaatunut ja hyppy tuli onnistuneesti seisomaan. Kisassa oli ajoittain myös hieman haparointia, ja rekillä epäonnistuminen jäi harmittamaan. Tavoitteeni olisi ollut kilpailla ehjä kuusiottelu.

Kokonaisuudessaan Robert Kirmes oli kuitenkin tyytyväinen kilpailuun.

Elias Kosken MM-kisamatka oli tällä kertaa hieman erilainen. Selkävamman vuoksi hän kilpaili vain hevosella.

– Olen pettynyt ja harmittaa. Sarja hevosella ei ollut kummoinen. Toisaalta tällaista välillä sattuu ja tätä urheilu on.

Kilpailut viivästyivät kahdella tunnilla positiivisen koronatuloksen vuoksi, ja kenelläkään ei ollut varmuutta, milloin kisa alkaa. Samalla tavalla kuin naisten karsinnat, myös miesten karsinnat vietiin poikkeuksellisen nopeasti läpi.

Niin voimistelijat kuin valmentaja Timo Holopainen olivat tyytyväisiä lopputulokseen.

– Paria finaalipaikkaa lähdettiin hakemaan ja se saavutettiin.

Kasper Holopaisen mukaan voimistelu Suomessa näyttää tällä hetkellä lupaavalta.

– Olympialaisiin on jaossa 96 telinevoimistelupaikkaa. On vaikea sano miten paikkojen lopulta käy, mutta pääsy Pariisiin on kovan työn takana. Suomalainen telinevoimistelu näyttää kuitenkin hyvältä sekä naisten että miesten osalta.

Kuusiottelun finaali kilpaillaan perjantaina 22.10, ja permannon telinefinaali lauantaina 23.10.

Lue myös:

Ada Hautala voimisteli kaikkien aikojen parhaan suomalaistuloksen telinevoimistelun MM-neliottelussa

Naruhyppely ja TV:stä tutut talent-voittajat haastavat suosikkilajeja tulevaisuudessa – suomalaiselle voimistelulle kuuluu hyvää vielä 125 vuoden jälkeen

Superlupaus Maisa Kuusikko, 15, voimisteli kolme kultaa Oulun SM-kisoissa – MM-Japaniin tyrkyllä liuta nuoria suomalaisia

Suosittelemme sinulle