Hyppää sisältöön

KRP:n rikosylikomisario jengirikollisuudesta Suomessa: “Kasvaa, kansainvälistyy ja kovenee”

Keskusrikospoliisin Christer Ahlgren pitää mahdollisena, että Ruotsin kaltainen jengiväkivalta lisääntyy Suomessa. Mantaqa on esimerkki entistä kovemmasta ja kansainvälisemmästä ryhmästä.

KRP:n Christer Ahlgren: Jengirikollisuus kasvaa, kovenee ja kansainvälistyy Suomessa
KRP:n Christer Ahlgren: Jengirikollisuus kasvaa, kovenee ja kansainvälistyy Suomessa
Leo Kosola

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Christer Ahlgren ennusti keskiviikon A-studiossa jengiväkivallan määrän kasvua Suomessa.

Hänestä pelko Ruotsin ja Tanskan kaltaisen rikollisuuden rantautumisesta Suomeen on aiheellinen.

– Väkivalta on tullut ja tulossa enemmän Suomeen. Kasvaa, kansainvälistyy ja kovenee.

Hän viittaa esimerkiksi tapaukseen lokakuun alussa, jossa Helsingin poliisi onnistui estämään katujengien välisen väkivallanteon Helsingin keskustassa.

Lue myös: Katujengiläiset suunnittelivat väkivaltaa Helsingin Kaivohuoneella – poliisi otti 10 kiinni, kaksi vangittu

Ahlgren mainitsee espoolaisen Mantaqan esimerkkinä yhä kovemmasta ja kansainvälisemmästä ryhmästä. Se on hänen mukaansa nousemassa merkittäväksi tekijäksi.

– Mantaqa on siitä poikkeuksellinen jengi kuin mihin olemme tottuneet, että se ei käytä liivejä, värejä tai muita jengitunnuksia. Kuitenkin se on hierarkkinen rikollisjärjestö.

Erona muihin rikollisjärjestöihin Ahlgren pitää myös Mantaqan silmiinpistävää yhteiskuntavastaisuutta esimerkiksi poliisia ja muita viranomaisia kohtaan.

Katso KRP:n rikosylikomisario Christer Ahlgrenin koko haastattelu A-studiossa Yle Areenasta.

Lue myös:

Tällainen on uusi järjestäytyneeksi rikollisryhmäksi epäilty Mantaqa: rahanpesua, huumekauppaa, viranomaisten röyhkeää uhkailua

Syyttäjän mukaan Cannonball MC on rikollinen ja sotilaallinen järjestö: "pakottava yhteiskunnallinen tarve" vaatii yhdistyksen lakkauttamista

Syyttäjä: Rikollisjärjestö Cannonball MC on lakkautettava – kyseessä ensimmäinen yritys valtakunnallisen moottoripyöräjengin kieltämiseksi

Käräjäoikeus lakkauttaa United Brotherhoodin – näin "Suomen vahingollisimpana" pidetty rikollisjärjestö toimii nykyään

Suosittelemme sinulle