Hyppää sisältöön

Villisikoja ei ole havaittu viime päivinä Stora Enson Oulun tehdasalueella, mutta Limingassa on liikkunut kuvaukseen sopiva kolmikko

Viime viikonloppuna Stora Enson Oulun Nuottasaaren tehdasalueella liikkuneista eläimistä ei ole tehty alueella uusia havaintoja. Sen sijaan poliisi on saanut tietoa, että Limingan Tupoksessa on liikkunut villisikoja tällä viikolla.

Villisika on suurikokoinen sikalaji, joka voi olla ahdistettuna tai loukkaantuneena vaarallinen.. Kuvan eläin on kuvattu Ranuan eläinpuistossa. Kuva: Antti Ullakko / Yle

Oulun poliisille ei ole tullut keskiviikkoiltaan mennessä uutta tietoa Stora Enson Nuottasaaren tehdasalueella havaituista villisioista.

Oulun poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli ja eräyhdysmies Erkki Keränen kertoo, että sen sijaan poliisille tuli tiistaina 19. lokakuuta riistakameratietoa, jonka mukaan Limingan Tupoksessa on ollut liikkeellä kolme villisikaa. Keränen arvioi, että kolmikko saattaa olla sama joka havaittiin aiemmin myös Oulussa, mutta varmuutta asiasta ei ole.

Limingan Tupos sijaitsee vajaan 20 kilometrin päässä Oulusta etelään.

Alun perin kolmen villisian liikkeet tallentuivat tehtaan turvakameraan lauantain 16. lokakuuta vastaisena yönä. Yksityishenkilöiden eläimistä kuvaamaa videomateriaalia levisi myös sosiaalisessa mediassa alkuviikon aikana.

Poliisi asetti tehdasalueelle ravintohoukuttimen sekä riistakameroita eläinten paikallistamiseksi.

Villisikaa metsästetään sikaruton kitkemisen vuoksi. Vuoden 2020 syksyn ja viime kevään aikana saaliiksi on Pohjois-Pohjanmaalla saatu toistakymmentä villisikaa.

Oulun keskustan lähellä sijaitsevalla tehdasalueella liikkuneet villisiat ovat todennäköisesti etelämpää vaeltaneita eläimiä. Vakiintunutta populaatiota Pohjois-Pohjanmaalla ei Suomen riistakeskuksen Oulun riistapäällikön Harri Hepo-ojan mukaan ole.

– Ne voivat vaeltaa useita satoja kilometrejä sulan kauden aikana, Hepo-Oja kommentoi Ylelle tiistaina.

Suosittelemme sinulle