Hyppää sisältöön

Lauri Markkanen debytoi nousujohteisesti ja sai vastuuta ratkaisuhetkillä – Clevelandille avaustappio NBA:ssa

Lauri Markkaselle pelattiin ottelun loppuhetkillä kaksikin heittoyritystä. Suomalainen pussitti ensimmäisen, mutta jälkimmäinen kipristyi blokkiin.

Lauri Markkanen teki ottelussa 10 pistettä. Kuva: Getty Images
Simo Arkko

Lauri Markkasen edustama Cleveland Cavaliers aloitti koripallon NBA-kautensa tappiolla Memphis Grizzliesia vastaan lukemin 121–132.

Markkasen heittopeli ei auennut vielä ensimmäisellä puolikkaalla, sillä seitsemästä pelitilanneheitosta sisään upposi ainoastaan yksi yritys.

Yli 31 minuuttia pelannut Markkanen paransi kuitenkin otteitaan ja keräsi lopulta 10 pistettä, 9 levypalloa, kaksi koriin johtanutta syöttöä.

Suomalainen oli joukkueensa seitsemänneksi paras pisteentekijä. Peliaikaa hän sai kolmanneksi eniten joukkueesta.

Markkanen sai vastuuta myös ottelun loppuhetkillä, ja hän nostikin kolmen pisteen heitollaan Clevalandin neljän pisteen päähän. Jälkimmäinen heittoyritys kipristyi kuitenkin blokkiin, minkä jälkeen Memphis marssi ottelun voittoon.

Cavaliersilta parhaiten pisteitä pussitti Jarrett Allen, joka teki 25 pistettä. Memphisin Ja Morant puolestaan pussitti 37 pistettä.

Lue myös:

Lauri Markkanen kertoo, miten "teeskenteli" Chicagossa – nyt Yle Urheilulle puhuu kahleista vapautunut mies: "Nautin enemmän kuin pitkään aikaan"

Tutut suosikit alkavalla NBA-kaudella – Koponen ja Salin pitävät Clevelandia hyvänä paikkana Lauri Markkaselle, mutta menestysarvioissa on eroa

Suosittelemme sinulle