Hyppää sisältöön

Ypäjän hoivakotia ajetaan alas – henkilökunnalle taataan työpaikka hykyn asumispalveluissa

Hoivakodissa Ypäjällä vanhuksille annetaan jatkossa pääsääntöisesti lyhytaikaista hoitoa. Hoivakodin lakkauttaminen liittyy palvelurakenneuudistukseen.

Heikanrinteen palvelukeskus Forssassa.
Forssan Heikanrinteen palvelukeskuksesta on tehostettua palveluasumista jo vähennetty. Kuva: Ville Välimäki / Yle
Eeva Hannula
Avaa Yle-sovelluksessa

Ypäjän hoivakodin toiminta on tarkotus lakkauttaa ensi vuonna. Hoivakodissa hoidetaan ikäihmisiä pääsääntöisesti lyhyissä jaksoissa.

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä käynnistää Ypäjän hoivakodin työntekijöiden yt-neuvottelut, jotka koskevat runsasta kymmentä työntekijää. Kaikille Ypäjän hoivakoidin työntekijöille taataan työpaikka hyvinvointikuntayhtymän asumispalveluissa, sanoo hykyn vanhuspalvelujohtaja Annukka Kuismin.

Forssan seudulla on menossa ikäihmisten palvelurakenneuudistus, jolla vähennetään ympärivuorokautista hoitoa. Seudulla on ollut ympärivuorokautisen hoivan paikkoja huomattavasti enemmän kuin muualla. Forssassa Heikanrinteen palvelukeskus on ympärivuorokautista hoivaa jo vähentänyt.

Kuismin kertoo, että uudistuksella vaikutetaan siihen, että ikäihminen siirtyy ympärivuorokautiseen hoitoon, kun tarve tulee ja muut palvelut eivät riitä. Vuoteen 2024 mennessä ympärivuorokautisen hoivan paikkoja vähennetään seudulla yli sata.

Suosittelemme sinulle