Hyppää sisältöön

Vaasassa Palosaaren koulu valjastetaan päiväkotikäyttöön – peruskorjauksen kustannusarvio 5,3 miljoonaa euroa

Seitsemän päiväkotiryhmää muuttaa Palosaaren koulun tiloihin vuoden 2024 alussa. Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi suunnitelman, jossa Palosaaren päiväkoti puretaan ja koulu peruskorjataan.

Palosaaren koulun tiloihin muuttaa yhteensä seitsemän päiväkotiryhmää 2024. Kuva: Hans-Mikael Holmgren / Yle

Palosaaren koulu peruskorjataan päiväkotikäyttöön vuoteen 2024 mennessä. Asiasta päätti Vaasan kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta keskiviikkoisessa kokouksessaan. Tällä hetkellä Palosaaren koulurakennus toimii Vanhan Vaasan koulun väistötilana.

Uuteen Palosaaren päiväkotiin tulee tilat seitsemälle ryhmälle, joissa on yhteensä 128 paikkaa. Päiväkoti on kaksikielinen ja suunnattu 0-6 vuotiaille.

Päiväkotiin sijoitetaan kaikki nykyisen Palosaaren päiväkodin neljä ryhmää, Isolahden päiväkodista yksi ryhmä sekä Kaptensgatans daghemistä kaksi ryhmää. Rakennukseen tulee myös työtilat neljälle varhaiskasvatuksen erityisopettajalle.

Koulurakennuksen peruskorjauksen ja tilamuutoksien kustannusarvio on noin 5,3 miljoonaa euroa. Rakennussuunnitteluprosessi käynnistetään heti hankesuunnitelman hyväksymisen jälkeen.

Peruskorjauksessa uusitaan muun muassa ala-, väli- ja yläpohjatäytteet sekä tehdään ilmanvaihtoon, lämmönjakoon ja sähköistykseen liittyviä uudistuksia. Rakennus myös muutetaan esteettömäksi rakentamalla hissi sekä tarvittavat luiskat.

Nykyinen, vuonna 1973 rakennettu Palosaaren päiväkoti puretaan, koska se on mittavan peruskorjauksen tarpeessa. Toiminta jatkuu kuitenkin nykyisessä tilassa kunnes koulurakennuksen peruskorjaus valmistuu.

Suosittelemme sinulle