Hyppää sisältöön

Japanilaisvoimistelijan loukkaantuminen pelästytti MM-telinevoimistelussa, Angelina Melnikova voimisteli neliottelun MM-kultaan

Loukkaantuneen Hitomi Hatakedan oli määrä kilpailla neliottelun finaalissa. Suomalaiset eivät yltäneet torstain neliottelun finaaliin.

Angelina Melnikova kultamitali kaulassaan voimistelun MM-kisoissa
Angelina Melnikova (keskellä) nappasi neliottelun MM-kullan, hopealle voimisteli Yhdysvaltain Leanne Wong (vasen) ja pronssille Kayla di Cello.
Iida Hakala,
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Japanilaisvoimistelija Hitomi Hatakedan loukkaantuminen pelästytti telinevoimistelun MM-kisoissa. Hatakeda loukkaantui keskiviikon harjoituksissa kotimaansa Kitakyushussa, kun hän putosi eritasonojapuilta. Hän loukkasi selkärankaansa.

Hatakedan oli määrä kilpailla mitaleista torstain neliottelun finaalissa, sillä hän oli alkukilpailun neljänneksi paras. Japanin voimisteluliitto kertoi torstaina, että Hatakeda on tajuissaan, mutta ei tarkentanut hänen vammojensa vakavuutta.

Mestariksi voimisteli Venäjän voimisteluliiton Angelina Melnikova (56,632 pistettä), joka saavutti kesällä neliottelun olympiapronssia Tokiossa. Melnikova kukisti MM-mitalitaistelussa Yhdysvaltain Leanne Wongin ja Kayla DiCellon.

Osa lajin kärkinimistä, kuten yhdysvaltalainen voimistelun supertähti Simone Biles, jätti MM-kisat väliin. Suomalaiset eivät yltäneet neliottelun finaaliin, mutta perjantaina Oskar Kirmes kisaa miesten kuusiottelun finaalissa.

Yle näyttää voimistelun MM-kisoja suorana.

Lue myös:

Emil Soravuo ja Oskar Kirmes telinevoimistelun MM-finaaleihin – Kasper Holopaisen mukaan voimistelu Suomessa näyttää lupaavalta

Ada Hautala voimisteli kaikkien aikojen parhaan suomalaistuloksen telinevoimistelun MM-neliottelussa

Telinevoimistelun suomalainen superlupaus kärsii joskus samankaltaisista ongelmista kuin Simone Biles – näin Maisa Kuusikko, 16, selviää siitä

Suosittelemme sinulle