Hyppää sisältöön

Harri Heliövaara huippuvireessä uuden parinsa kanssa – iskivät olympiamitalistit nurin Moskovassa

Harri Heliövaara ja hollantilainen Matwe Middelkoop etenivät nelinpelin välieriin ATP-turnauksessa Moskovassa.

Harri Heliövaara pelikentällä
Harri Heliövaaran (kuvassa) mukaan oma peli oli vaikeaa lähes koko ottelun, mutta Matwe Middelkoopin pää pysyi kylmänä. Kuva: Lehtikuva
Iida Hakala
Avaa Yle-sovelluksessa

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-79) pääsi takaportin kautta Matwe Middelkoopin (nelinpelin ATP-38) pariksi ja jälki on ollut vakuuttavaa. Ensimmäistä kertaa yhdessä pelaava suomalais-hollantilaispari on jo kahteen kertaan poistunut kentältä voittajana.

Torstaisessa puolivälierässä olivat vastassa maailman kaksinpelieliittiin kuuluvat venäläiset Karen Khachanov ja Andrey Rublev. Khachanov voitti kesällä olympialaisissa kaksinpelin hopeaa ja Rublev tuuletti sekanelinpelin kultaa.

Puolivälierästä tuli tasainen koitos, jossa venäläispari sai täyden tuen kotiyleisöltä. Heliövaara–Middelkoop ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan he ottivat taisteluvoiton erin 6–4, 2–6, 10–7.

– Oli henkisesti rankka ottelu tänään. Oma pelini ei lähtenyt oikein missään vaiheessa rullaamaan. Onneksi parini oli rautaa ja itsekin löysin ottelu-tie-breikkiin parit huippusuoritukset, Heliövaara kommentoi tennisliiton tiedotteessa.

– Kuitenkin kokonaisuutena tämä on mieltä lämmittävä suoritus, ottaa tällainen päänahka vielä heidän kotikentällään.

Heliövaara/Middelkoop kohtaavat lauantaisessa välierässä voittajat ottelusta Andres Molteni/Santiago Gonzalez – Ariel Behar/Gonzalo Escobar.

Lue myös:

Emil Ruusuvuorelle harmittava tappio lähes kolmituntisen urakan päätteeksi – "Aika brutaali matsi"

Emil Ruusuvuoren tie nousi pystyyn Indian Wellsin Masters-turnauksessa

Huippu-urheilun lopettanut opiskelija päätti yrittää vielä kerran maailman huipulle ja onnistui – Harri Heliövaara, 32, kertoo hullusta vuodestaan

Suosittelemme sinulle