Hyppää sisältöön

Benfica ei antanut VaLePalle armoa Mestarien liigan karsinnassa – toinen osaottelu ensi keskiviikkona Sastamalassa

VaLePa haastoi Lissabonissa portugalilaisen huippujoukkueen Benfican, mutta hävisi 0–3.

Aaro Nikula, ValePan sankari toisessa finaalissa
211-senttinen Aaro Nikula johdatti viime kaudella VaLePan SM-kultaan, ja nyt hän pelaa Benficassa. Arkistokuva. Kuva: Lehtikuva
Mika Halonen

VaLePa kohtasi lentopallon miesten Mestarien liigan karsintaottelussa torstai-iltana Benfican. Sastamalalaisjoukkue pääsi mittelemään Portugalin huippujoukkuetta, maan hallitsevaa mestaria vastaan, kun se aiemmin Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella päihitti hollantilaisen Draisma Dynamo Apeldoornin.

Lissabonissa kotijoukkue ei antanut armoa suomalaishaastajalle, vaan erät päättyivät Benfican eduksi 25–23, 25–21 ja 25–18.

Kotijoukkueen paras pistemies oli brasilialaishakkuri André Aleixo 11 pisteellä. Brasilialainen keskitorjuja Zelao teki kymmenen pistettä, portugalilaishakkuri André Lopes sekä itävaltalainen keskitorjuja Peter Wohlfahrtstätter yhdeksän pinnaa.

Benfican joukkueessa pelaa kolme edellistä kautta VaLePan riveissä iskenyt ja myös Suomen maajoukkueeseen noussut hakkuri Aaro Nikula, 22. Hänkin pääsi kentälle ex-seuraansa vastaan ja teki yhden pisteen.

VaLePan paras pistenikkari 11 pisteellä oli joukkueen italialaisvahvistus Alberto Cavasin. Jiri Hänninen teki kymmenen pistettä, Sakari Mäkinen yhdeksän pistettä ja Severi Savonsalmi seitsemän. Konkaripassari Mikko Esko syötti vierasjoukkueen illan ainoan ässäsyötön.

VaLePan ja Benfican toinen osaottelu pelataan Sastamalassa keskiviikkona 27.10. Kun VaLePa hävisi vieraissa 0–3, tarkoittaa se, että päästäkseen jatkoon VaLePan pitää ensi viikolla voittaa kotiottelunsa 3–0 tai 3–1. Silloin peli etenisi ratkaisevaan, niin sanottuun kultaiseen erään.

Otteluparin voittaja etenee kolmannelle karsintakierrokselle, jossa vastaan tulee voittaja otteluparista CEZ Karlovarsko (Tshekki) – Mladost Zagreb (Kroatia). Kolmannen karsintakierroksen voittaja etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Mikäli VaLePa putoaa Benficaa vastaan, pääsee se vielä jatkamaan europelejään kakkostason kilpailussa eli CEV-Cupissa.

Lue lisää:

Tuomas Sammelvuon tähtisuojatti myönsi käyttäneensä dopingia – Tokion olympialaiset jäivät väliin pelikiellon takia

"Logo rintaan ja eurot tilille -sponsorointi on nykyään harvinaista" – urheiluseurat tarjoavat yhteistyökumppaneilleen näkyvyyden lisäksi elämyksiä

VaLePa iski jatkoon Mestarien liigan karsinnassa

VaLePa voitti dramaattisen ottelun Mestarien liigan karsinnassa – "Oltiin kovia viimeisissä palloissa"

Suosittelemme sinulle