Hyppää sisältöön

Patikointireitiltä kuolleena löydetyn kalifornialaisperheen uskotaan menehtyneen kuumuuteen ja nestehukkaan

Kolmihenkisen perheen kuolinmysteeri on hämmentänyt viranomaisia ja tutkijoita jo kuukausien ajan.

Merced-joki virtaa Yosemiten kansallispuiston halki. Kuva: Ullstein Bild - Christian Ditsch/ All Over Press

Elokuussa kansallispuistosta Kaliforniasta kuolleena löydetty kolmihenkinen perhe menehtyi todennäköisesti kuumuuden aiheuttamaan lämpöhalvaukseen ja nestehukkaan, kertovat viranomaiset. Mysteeri on hämmentänyt viranomaisia ja tutkijoita jo kuukausien ajan.

Mariposan piirikunnan sheriffi Jeremy Briese kertoo, että 45-vuotias mies, hänen 30-vuotias vaimonsa ja heidän yksivuotias tyttärensä lähtivät patikoimaan Sierra National Forestin kansallispuistoon 17. elokuuta, jolloin lämpötila hipoi lähes 43 celsiusastetta. Mukana retkellä oli perheen koira, joka niin ikään löytyi kuolleena. Kyseisellä patikointireitillä on vain vähän puiden tarjoamaa varjoa.

– Kuumuuteen liittyviä kuolemia on äärimmäisen vaikeaa tutkia, sanoi Briese.

Briesen mukaan ruumiiden lähettyviltä löytynyt vesisäiliö oli tyhjillään.

Kun ruumiit löydettiin syrjäiseltä patikointireitiltä, ei niistä löytynyt ulkoisen väkivallan merkkejä. Perheen kuolinsyy ei selvinnyt myöskään alustavassa ruumiinavauksessa.

Syykuussa Sierra National Forestin alueella virtaavassa Merced-joessa havaittiin korkeita levän myrkkypitoisuuksia. Tämän vuoksi moni tutkija epäili, että myrkkylevä olisi ollut perheen kuolinsyy. Viranomaiset sulkivat tämän vuoksi varotoimena useita patikointireittejä kansallispuiston alueella.

Lue myös:

Koituiko myrkkylevä kolmihenkisen perheen kohtaloksi Kaliforniassa? Useita patikointialueita suljettu kansallispuistossa

Suosittelemme sinulle