Hyppää sisältöön

Mourinho selitti elämänsä suurinta tappiota huonommilla pelaajilla – AS Roman kokoonpano arviolta yli kymmenen kertaa kalliimpi kuin vastustajan

Bodö/Glimt nöyryytti AS Romaa peräti 6–1. Valmentajalegenda José Mourinho selitti ottelun jälkeen, että norjalaisilla oli paremmat pelaajat Konferenssiliigan ottelussa.

Mourinho seurasi Bodö/Glimtin pelaajien juhlintaa. Kuva: Getty Images

Jalkapallon Konferenssiliigan torstai-illan kierroksen hämmentävin tulos nähtiin Norjassa, kun Norjan hallitseva mestari Bodö/Glimt yllätti José Mourinhon valmentaman Italian suurseura AS Roman.

Ottelu päättyi Mourinhon kannalta tylyin lukemin, sillä norjalaiset löylyttivät peräti 6–1-voiton koleassa syysillassa. Ottelu oli Mourinhon valmennusuran ensimmäinen, jossa hänen joukkueensa päästi vähintään kuusi maalia.

Pelin jälkeen Mourinho harmitteli ottelun jälkeisessä televisiohaastattelussa kokoonpanonsa laatua ja sanoi, että Bodö/Glimtillä oli parempi joukkue.

– Heillä oli enemmän laatua kuin meillä. Heidän ykkösjoukkueensa on paljon parempi kuin meidän kakkosjoukkue. Joten tämä on minun virheeni. Halusin antaa pelaajille lepoaikaa Juventus ja Napoli -otteluiden välillä, Mourinho totesi (siirryt toiseen palveluun).

Mourinho ei valinnut avauskokoonpanoon parhaita pelaajiaan. Hän sanoikin halunneensa antaa mahdollisuuden niille pelaajille, jotka ovat tehneet kovasti töitä.

– Tein tämän päätöksen ja loppujen lopuksi heidän pelaajansa ovat parempia kuin minun. Se on parempi joukkue kuin minun joukkueeni, Mourinho toisteli ja kertoi useaan kertaan, että norjalaiset voittivat ottelun paremmilla pelaajillaan.

Mourinholta myös kysyttiin, oliko hän vaikuttunut Bodö/Glimtin suorituksista. Valmentajalegendan mukaan hän ei ollut vaikuttunut, sillä tiesi vastustajan joukkueen olevan hyvä.

Mourinho on oikeassa, sillä Bodö/Glimt on ylivoimainen Norjan mestari, joka myös teki viime kaudella sarjan maaliennätyksen. Joukkueen riveistä on lähtenyt viime aikoina muutamia pelaajia maailmalle, joista tunnetuin on kesken viime kauden AC Milaniin siirtynyt Jens Petter Hauge.

Vahvasta vastustajasta huolimatta Mourinho myönsi odottaneensa enemmän kakkosjoukkueeltaan.

– Ainakaan tästä lähtien kukaan ei kysy minulta, miksi käytän koko ajan samoja pelaajia, Mourinho sanoi Sky Sport Italialle.

Valmentajalegendan selitykset kokoonpanon laajuudesta ovat kummallisia, kun verrataan joukkueiden avauskokoonpanojen yhteisarvoa. Jalkapallon markkina-arvoja listaavan jalkapallosivu Transfermarktin mukaan AS Roman illan kokoonpanon markkina-arvo oli 111 miljoonaa euroa. Transfermarktin luvut ovat arvioita, jotka antavat suuntaa joukkueiden todellisista markkina-arvoista.

Bodö/Glimtin vastaava oli 8,2 miljoonaa, joten Mourinho luotsasi torstai-iltana yli 13-kertaisesti arvokkaampaa joukkuetta. Mourinho myös otti tähtipelaajansa Bryan Cristanten, Henrik Mkhitaryanin, Tammy Abrahamin ja Lorenzo Pellegrinin vaihdosta kentälle, mutta sekään ei tuonut tarvittavaa tulosta italialaisille.

Bodö/Glimt pelasi hurmiossa ja viimeisteli peräti kolme maalia kymmenessä minuutissa ottelun toisella puoliajalla. Joukkueen sankari oli Erik Botheim, joka viimeisteli ottelussa kahdesti ja antoi kolme maaliin johtanutta syöttöä.

– Se oli ihan epätodellista. Ottelun viimeiset kymmenen minuuttia kävelin ympäriinsä ja ajattelin, että tämä on ihan unta. Tämä on täysin sairasta, Botheim kommentoi VG:n mukaan tv-haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

Botheimin (vasemmalla) markkina-arvo on Transfermarktin arvion mukaan ainoastaan 600 000 euroa. Hän on tehnyt tällä kaudella joukkueelleen 13 maalia Norjan pääsarjassa. Kuva: All Over Press

Mourinhon AS Roma kohtaa seuraavaksi Italian Serie A:ssa sarjakärki Napolin sunnuntaina kotikentällään. Konferenssiliigan C-lohkossa AS Roma on toisena, pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä Bodö/Glimtistä.

Kjetil Knutsenin luotsaama Bodö/Glimt puolestaan jatkaa kauttaan sunnuntaina Strömsgodsetin vieraana. Bodö/Glimt johtaa Norjan pääsarjaa kolmen pisteen erolla Moldeen.

Lue myös:

Valmentajalegenda Jose Mourinho koki Norjassa elämänsä kylvetyksen – näin pelattiin jalkapallon Eurooppa-liigassa ja Konferenssiliigassa torstaina

Suosittelemme sinulle