Hyppää sisältöön

Kestävyysurheilu: Ristomatti Hakola vaihtaa valmentajaa – 15 vuotta kestänyt valmennussuhde päättyi elokuussa

Ristomatti Hakola ja Antti Hagqvist sopivat yhteistyön päättämisestä hyvässä hengessä. Hakolan valmennuksesta on vastannut elokuun lopusta alkaen maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen. Vaihdoksesta uutisoi Kestävyysurheilu.fi.

Ristomatti Hakola hiihtämässä Ristijärven Maastohiihdon SM-kilpailuissa 2021
Ristomatti Hakola hakee valmentajavaihdoksella harjoitteluunsa uusia virikkeitä. Kuva: Janne Kuronen / All Over Press
Micke Suopuro

Suomen kärkihiihtäjiin lukeutuva Ristomatti Hakola on vaihtanut valmentajaa. Asiasta uutisoi Kestävyysurheilu.fi -sivusto (siirryt toiseen palveluun). Hakolan uusi valmentaja on maajoukkueen päävalmentaja Teemu Pasanen.

Sivuun siirtynyt Antti Hagqvist valmensi Hakolaa koko tämän aikuisuran ajan. Kaksikon yhteistyö alkoi yli 15 vuotta sitten.

Hakola kertoo sivuston haastattelussa, että yhteistyö päättyi yhteisymmärryksessä. Hiihtäjä halusi harjoitteluunsa uusia virikkeitä.

Sivuston mukaan Pasanen on vastannut Hakolan valmennuksesta elokuun lopusta alkaen.

– Kesällä tämä lähti etenemään. Tavoitteena on löytää loppu-uralle harjoituksellisesti jotain uutta. Teemu asuu kilometrin päässä ja hän on nähnyt suorittamistani 15-vuotiaasta alkaen, hänen toimiessa nuorten ryhmien valmentajana, Hakola sanoo.

– Vaihdos on todella hyvä asia ja toivon, että Ristomatti saa tällä yhden pykälän lisää vauhtia. Olemme tehneet Teemun kanssa hyvää yhteistyötä jo aiemmin. Hän on katsonut ennenkin paljon Ristomatin harjoituksia ja välittänyt tietoa eteenpäin. Valmennukselliset eromme ovat lilliputtitasolla, Hagqvist sanoo.

Hiihdon maailmancup alkaa Rukalta marraskuun lopussa, Yle näyttää valtaosan maailmancupin kisoista. Listan voit katsoa täältä.

Lue myös:

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ehdolla samaan viestijoukkueeseen – sekaviesti tällä kaudella maailmancupin ohjelmaan

Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski veivät rullahiihdon Suomen mestaruudet

Suosittelemme sinulle