Hyppää sisältöön

Poliisille tuli vastaan kunnon viritys: partio pysäytti itse rakennetun sähköpotkulaudan – virittämiset ja tuunaukset yleistyneet

Lounais-Suomen poliisi kertoo, että virkavalta tapaa ajoittain itse rakennettuja tai tuunattuja menopelejä. Tuunaaminen ei rajaudu vain mopoihin, vaan yhä useammin myös sähköpotkulautoja ja sähköpyöriä muunnellaan.

Lounais-Suomen poliisin ottama kuva tuunatusta sähköpotkulaudasta. Kuva: Lounais-Suomen poliisilaitos

Poliisi pysäytti tällä viikolla Varsinais-Suomen alueella kuljettajan, joka liikkui itse rakennetulla viritetyllä sähköpotkulaudalla.

Kuljettaja kiinnitti poliisipartion huomion, koska ajoi päin punaisia liikennevaloja ja kiihdytti 45 kilometrin tuntinopeuteen ennen kuin poliisi sai pysäytettyä kuljettajan. Lounais-Suomen poliisi kertoo asiasta Facebookissa (siirryt toiseen palveluun).

– Kuljettaja sai 14 päiväsakkoa punaisia liikennevaloja päin ajamisesta sekä muutoskatsastamattomuudesta, poliisi kertoo Facebookissa.

Poliisin mukaan sähköpyörien ja sähköpotkulautojen tuunaus, viritys ja jopa itse rakentaminen on yleistynyt. Aikaisemmin virittäminen koski ennemminkin mopoja. Viritettyjä sähköpotkulautoja ja sähköpyöriä poliisi tapaa liikenteessä ajoittain.

– On kunnioitettavaa, että skuuttaajien mekaniikka- ja rakentelutaidot ovat kunnossa, mutta huomion pitää aina ja joka tilanteessa olla ensisijaisesti kulkupelin turvallisuudessa ja sen lainmukaisuudessa. Sähköpotkulautojen ja muiden vekottimien tuunaamiseen liittyy paljon vaaroja ja epäselvyyksiä, muistuttaa poliisi tekstissään.

Poliisi muistuttaa esimerkiksi, että sähköpotkulaudan maksiminopeus on 25 kilometriä tunnissa, muuten kulkupeli luokitellaan joko mopoksi tai moottoripyöräksi, jotka tulee rekisteröidä. Niiden ajaminen vaatii myös vähintään kevytmoottoripyörän ajokortin. Lisäksi yli 25 kilometrin tuntivauhti sähköpotkulaudalla muun liikenteen seassa on kiellettyä ja myös vaarallista.

Suosittelemme sinulle