Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 2 vuotta vanha

Alfa Romeon mahdollinen omistajanvaihdos tuli talliin siirtyvälle Bottakselle täysin yllätyksenä – huhut alkoivat liikkua vasta allekirjoituksen jälkeen

Tiedot yhdysvaltalaisen Michael Andrettin suunnitelmista hankkia Alfa Romeon F1-talli omistukseensa tulivat Valtteri Bottakselle yllätyksenä.

Valtteri Bottas Mercedeksen lippis päässään.
Alfa Romeo vahvisti syyskuun alussa, että Valtteri Bottas ajaa tallin autoa ensi kaudella. Kuva: /All Over Press
STT Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Huhupuheet Michael Andrettin suunnitelmista alkoivat levitä vasta sen jälkeen, kun Valtteri Bottas oli allekirjoittanut tallin kanssa monivuotisen sopimuksen.

Toisaalta Bottas ei ole myöskään huolissaan, jos talli siirtyy McLaren-tallin entisen F1-kuljettajan ja tämän yrityksen hallintaan.

– En tiennyt asiasta, kun neuvottelimme sopimuksesta. Enkä tosiaan tiedä myöskään mitään yksityiskohtia enkä edes sitä, toteutuuko omistussuhteissa joitain isoja muutoksia, Bottas kertoi torstaina Austinin F1-kilpailun mediatilaisuudessa.

Englantilaisen Autosportin tietojen mukaan Andrettin ja Alfa Romeon neuvottelut olisivat jo edenneet varsin pitkälle. Lehden mukaan Andretti tavoittelisi Andretti Autosport -yhtiölleen F1-tallin sekä samalla Sauber Motorsportin ja Sauber Engineeringin osake-enemmistöä.

Alfa Romeo on houkutteleva kohde, koska Islero-sijoitusyhtiön omistamalla yksityistallilla on hyvät fasiliteetit, edistyksellinen tuulitunneli mukaan lukien.

Toimiva johto ratkaisee menestyksen

Bottas uskoo, ettei omistajanvaihdos juuri vaikuttaisi tallin jatkonäkymiin.

– Luotan, että asioista päättävät ihmiset tietävät, mikä on tallille parasta. Enkä usko, että voisin mitenkään vaikuttaa tallin omistussuhteisiin, Bottas jatkoi aiheesta.

– Tässä on kyse Formula 1:n bisnespuolesta, mutta ratkaisevaa on, että tallin avainhenkilöt jatkavat tehtävissään. Luotan heidän kykyynsä hoitaa tehtäviään ja se on kannaltani tärkeintä.

Bottas korosti, ettei hänellä ole mitään mahdollisia uusia omistajia vastaan.

– Mikäs siinä, jos omistus vaihtuu. Olisi kiva tietää enemmän heidän suunnitelmistaan, jos niin käy, Bottas sanoi.

Pohjois-Amerikassa komeasti menestynyt Michael Andretti piipahti F1:ssä kaudella 1993, mutta joutui luovuttamaan McLarenilla paikkansa Mika Häkkiselle kesken kauden.

Lue myös:

Vihdoinkin! Valtteri Bottakselle kauden ensimmäinen voitto dominoivalla esityksellä – "Yksi parhaita kisojani ikinä"

Mercedes-pomo: "Bottaksen loistovoitolla elintärkeä rooli mestaruustaistoissa"

Valtteri Bottaksen uusissa tallikaveriehdokkaissa piilee iso riski, sanoo Ylen F1-asiantuntija – "Siinä voi hävitä monta asiaa"

Näiden kolmen asian takia Bottas voitti yli vuoden tauon jälkeen – F1-asiantuntija uskoo, että Hamiltonin ärähdys johtaa jälkipyykkiin

Suosittelemme