Hyppää sisältöön

SJK jyräsi Ilveksen ja varmisti paikan europeleissä – KTP:n putoaminen ja AC Oulun joutuminen liigakarsintaan käytännössä varmaa

Veikkausliigassa pelattiin perjantai-iltana kaksi ottelua. SJK päihitti Ilveksen 4–2. FC Lahti ja AC Oulu pelasivat 0–0.

AC Oulun pelaaja Samu Alanko.
Samu Alanko harmitteli, että taisto suorasta säilymisestä Veikkausliigassa taisi loppua Lahti-tasapeliin. Kuva: Matti Raivio / All Over Press
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Veikkausliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Alemman loppusarjan ottelussa FC Lahti isännöi AC Oulua. Lahden stadionilla ei maalipaikoilla juhlittu ja ottelu päättyi sopuisaan 0–0-pistejakoon.

Se tarkoittaa, että sarjassa toiseksi viimeisenä olevalla AC Oululla on 20 sarjapistettä ja kaksi ottelua jäljellä. Sarjajumbo KTP:llä on 11 sarjapistettä ja kolme ottelua jäljellä, joista ensimmäinen lauantaina IFK Mariehamnin vieraana. Teoriassa KTP voi siis vielä nousta pois suoran putoajan paikalta, jos se voittaa loput pelinsä ja Oulu häviää loput. Lisäksi KTP:n pitäisi saada paranneltua maalieronsa oululaisia paremmaksi.

Mitä todennäköisimmin KTP putoaa Ykköseen ja AC Oulu sijoittuu toiseksi viimeiseksi, jolloin sen kausi jatkuu liigakarsinnoissa. Ykkösestä liigakarsintaan pääsevä joukkue selviää lauantaina, kun RoPS ja TPS kohtaavat.

Lahti-ottelu oli sarjapaikastaan taistelevalle Oululle toinen Ricardo Duarten komennuksessa. Portugalilaisluotsi siirtyi Ouluun Ykkösessä pelaavan helsinkiläisen IF Gnistanin päävalmentajan tontilta, ja viime kaudella AC Oulun Ykkösestä Veikkausliigaan nostanut Jyrki Ahola sai lähteä.

– Eihän se tietenkään tyydytä. Taisi tämän tuloksen perusteella varmistua, että mennään karsintaan. Jäi vähän hampaankoloon, oli meillä paikat ratkaista tämä peli, voittaa ja pitää vielä taistelu elossa, mutta näin tällä kertaa, AC Oulun pelaaja Samu Alanko harmitteli Lahti-kohtaamisen jälkeen Ruutu+:n haastattelussa.

FC Lahti voi pelata paineetta. Joukkue sijoittuu alemman loppusarjan parhaaksi eli sijalle seitsemän. Oulu-otteluun FC Lahti lähti todella harvalukuisella miehistöllä, sillä runkopelaajista puuttuivat pelikieltoinen Henri Eninful sekä loukkaantumisten takia muun muassa Jean-Christophe Coubronne, Javi Hervas, Pyry Lampinen ja Timi Lahti.

Seinäjoella SJK ja Ilves aloittivat ylemmän loppusarjan ottelunsa sankassa lumisateessa. Kotijoukkue siirtyi 11. peliminuutilla johtoon Tucon maalilla. Maaliin hienon esityön vasemmalta laidalta teki brassilaitapuolustaja Murilo. 32. minuutilla SJK siirtyi jo 2–0-johtoon Denys Olijnykin tulisella vedolla.

Toisella puoliajalla SJK kaunisteli lukemia, kun 70. minuutilla Tuco karkasi Ilves-topparien välistä pitkän syötön perään ja viimeisteli illan toisensa. Tuco on kymmenellä osumallaan Veikkausliigan maalipörssissä kakkosena, FC Interin Benjamin Källman on viimeistellyt 13 kertaa.

78. minuutilla lukemat 4–0 viimeisteli kulmapotkusta SJK:n oma kasvatti, puolustaja Matias Vainionpää, 20, jolle osuma oli uran ensimmäinen pääsarjassa.

Ilves pääsi soittelemaan maaliverkkoja ottelun lisäajalla, peräti kahdesti, kun ottelun Joona Veteli osui komeasti vapaapotkusta ja Oiva Jukkolakin avasi maalitilinsä Veikkausliigassa. Loppulukemat Seinäjoella siis 4–2.

Voitolla SJK varmisti sijoituksen neljän parhaan joukossa ja siten etenemisen ensi kauden europeleihin. SJK nousi sarjakolmoseksi kahdella pistellä ohi FC Interin, mutta Inter voi kuitata ohi sunnuntaina, kun se kohtaa HJK:n. Voi olla, että pronssimitalien kohtalo ratkeaa kauden päätöspelissä Turussa, kun Inter isännöi SJK:ta.

Ilves on Veikkausliigassa kuudentena eli ylemmän loppusarjan viimeisellä sijalla.

Lue lisää:

RoPS pelaa kauden viimeisen pelinsä lauantaina – voitolla nousu Veikkausliigaan olisi vielä mahdollinen

HJK kyykkäsi kotikentällään rajusti, kannattajat vihelsivät joukkueelle – päävalmentaja Koskela oli silti tyytyväinen pelaajien asenteeseen

Sysimusta ilta Töölössä: Maccabi Tel-Aviv tyrmäsi HJK:n rumasti – jatkohaaveille Konferenssiliigassa suuri kolaus

Sivuraiteille Puolassa joutunut Santeri Hostikka halusi purkaa sopimuksensa – HJK-hyökkääjän edellinen täysi ottelu on kesältä 2020

KPV:n pääomistaja Matti Laitinen vetäytyy seurasta, omistus siirtyy yhdistykselle: "Emme pysty tarjoamaan samanlaisia kilpailullisia mahdollisuuksia"

Jalkapallon miesten Suomen cup uudistuu jälleen – "Vahva toive paluusta perinteiseen tulos tai ulos -formaattiin on kuultu"

VPS tähtää seuraavaksi eurokentille – Veikkausliigaan nousun uskotaan vauhdittavan uuden nurmen saamista kotistadionille

Suosittelemme sinulle