Hyppää sisältöön

Viisi Valioliigan mestaruutta ManU:ssa voittaneelta Patrice Evralta raju paljastus – väittää opettajan käyttäneen häntä seksuaalisesti hyväksi

Patrice Evran omaelämäkerta ilmestyy lokakuun lopussa. Evra antoi elämäkertaansa liittyen haastattelun The Timesille ja kertoi rajun paljastuksen.

Patrice Evra päätti uransa West Hamissa keväällä 2018.
Patrice Evra päätti uransa West Hamissa keväällä 2018. Kuva: All Over Press
Mika Halonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ranskalaisjalkapalloilija Patrice Evra, 40, voitti pitkällä urallaan muun muassa viisi Valioliigan mestaruutta, Mestarien liigan ja pelasi 81 maaottelua. Hänet muistetaan etenkin Manchester Unitedin laitapakkina, kun Evra pelasi Manchesterin punaisessa 2006–2014.

ManU-vuosien jälkeen Evra voitti pari Italian mestaruutta Juventuksessa ennen kuin päätti uransa Marseillessa ja West Hamissa. Uransa jälkeen Evra on muun muassa toiminut Sky Sportsin asiantuntijana ja "some-viihdyttäjänä" jakaen huumoripitoisia videoita yli 8,6 miljoonalle Instagram-seuraajalleen.

Lokakuun lopussa ilmestyy Evran omaelämäkerta I Love This Game. Kirjan katkelmia on jo levinnyt julkisuuteen ja niistä kertovat muun muassa The Athletic ja Sky Sports, sillä Evran kirja pitää sisällään rajuja paljastuksia hänen lapsuudestaan ja nuoruudestaan.

– Evra on pelannut yhdessä joidenkin suurimpien legendojen, kuten Ryan Giggsin, Cristiano Ronaldon, Wayne Rooneyn ja Paul Scholesin kanssa yhdellä Unitedin suurimmista menestyskausista, ja nyt Evra on löytänyt uuden roolin tv-asiantuntijana ja sosiaalisen median tähtenä. Mutta kuten hän paljastaa tässä rehellisessä, järkyttävässä, mutta vakuuttavassa muistelmassa, pinnan alla asiat eivät olleet niin yksinkertaisia, mainostetaan kustantajan nettisivuilla.

Rajuimmat paljastukset kansainvälisten sivustojen mukaan liittyvät siihen, että Evra väittää joutuneensa 13-vuotiaana opettajansa seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi. Evra oli kertonut Sky Sportsin mukaan haastattelussa The Timesille, ettei ole aiemmin puhunut seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta on nyt kertonut tapahtunneesta muun muassa äidilleen ja sisaruksilleen.

– Se oli sokki hänelle. Paljon suuttumusta. Hän sanoi olevansa pahoillaan. Hän sanoi, että "sinun ei tarvitse laittaa sitä kirjaan, se on privaattia, Patrice". Mutta sitten sanoin, että "äiti, kyse ei ole minusta, kyse on muista lapsista", ja sitten hän hyväksyi asian. Hän ymmärtää, Evra kertoi.

Patrice Evra (oik.) pelasi Ranskan maajoukkueessa 81 ottelua 2004–2016.
Patrice Evra (oik.) pelasi Ranskan maajoukkueessa 81 ottelua 2004–2016. Kuvassa Evra taistelee pallosta Portugalin Nanin kanssa EM-kisoissa 2016. Kuva: All Over Press

Evra syntyi Dakarissa, Senegelissa, mutta muutti Ranskaan Les Ulis'n kaupunkiin vuoden vanhana. Aikuisuransa hän aloitti Marsalan ja Monzan joukkueissa.

The Athleticin mukaan Evra yöpyi kolme yötä viikossa opettajansa luona. Evra sanoi haastattelussa The Timesille, että opettaja oli muun muassa kosketellut häntä ja yrittänyt riisua häntä, kun opettaja oli luullut hänen nukkuvan. Evran mukaan opettaja oli ollut tilanteissa "seksuaalisesti innoissaan", kirjoittaa The Athletic.

Poliisi oli saanut myöhemmin valituksia kyseisestä opettajasta ja ottanut yhteyttä Evraan tämän oltua ammattilaisuransa alussa. Evra ei kuitenkaan tuolloin kertonut opettajan teoista häntä kohtaan. The Athleticin mukaan Evra on nyt kertonut katuvansa tuota päätöstä.

ESPN:n mukaan Evra yöpyi välillä opettajansa luona, koska hänen koulumatkansa kotoa oli niin pitkä. Evra sanoi The Timesin haastattelussa, että aikoi jättää myös elämäkerrassaan kertomatta hyväksikäytöstä, mutta ajatteli, että siitä kertominen voisi auttaa muita.

– Kun aluksi tein kirjaa, en kertonut koko tarinaa, koska olin edelleen häpeissäni ja peloissani, mitä ihmiset ajattelevat minusta. Mutta haluan kertoa sen, koska en halua, että muita lapsia joutuu samanlaiseen tilanteeseen. En halua, että muut ovat häpeissään ja ajattelevat, etteivät he ole rohkeita, mutta kyse ei ole rohkeudesta, vaan siitä, että olet mentaalisesti valmis puhumaan asioista, ESPN siteeraa Evran haastattelua.

Suosittelemme sinulle