Hyppää sisältöön

F-liigassa kestomestari Classicille tällä kertaa tappio jo kuudennella kierroksella – TPS etevämpi rangaistuslaukauksissa

Miesten F-liigassa TPS onnistui ryöväämään pisteitä Tampereelta. Naisten F-liigassa EräViikingit nousi piikkipaikalle.

TPS:n Miko Kailiala onnistui rankkarissaan, kun TPS haki voiton Tampereelta. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Miesten salibandyliigan viime vuosien valtias, viisi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Classic kärsi tällä kertaa kauden avaustappionsa F-liigassa jo kuudennella kierroksella, kun se taipui kotonaan rangaistuslaukauksilla TPS:lle 1–2.

Viime kaudella Classic pelasi runkosarjassa 23 ottelua ilman ensimmäistä tappiota. 26 runkosarjaottelussa viime kaudella Classic hävisi vain kahdesti, kerran varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla.

Aleksi Ahokas laukoi TPS:n avauserässä johtoon. Ville Lastikka tasoitti toisessa erässä, mutta enempää osumia ei ilman ykkösviisikkonsa pelintekijöitä Krister Savosta ja Nico Saloa pelannut Classic onnistunut tekemään.

Voittaja ratkesi lopulta vasta rangaistuslaukauskisassa, jossa TPS:n ensimmäisten kahden laukojan Miko Kailialan ja Mikko Hautaniemen maalit riittivät lisäpisteeseen, kun isännistä onnistui vain Jussi Piha. Voitto oli TPS:n ensimmäinen Classicista runkosarjassa sitten kevään 2010, ja yli 10 vuotta on myös siitä, kun Classic viimeksi jäi liigassa näin vähille osumille.

Classicin ja TPS:n ottelussa tuomari Anssi Silvo palkittiin 400 vihelletyn liigaottelun johdosta. Samaan lukemaan ovat lajissa aiemmin yltäneet vain Mikko Alakare ja Vesa Vilkki, Salibandyliitto tiedottaa.

Perjantain toisessa miesten ottelussa Nokian KrP löi Joona Rantalan kauden kolmannella jatkoaikamaalilla LASBin 4–3. Miska Mäkinen syötti Nokian KrP:n kaikki kolme maalia varsinaisella peliajalla. Ottelu oli samalla myös Suomen Cupin ottelu, jossa nokialaiset siis nappasivat Rantalan osumalla jatkopaikan.

Naisten F-liigassa EräViikingit nousi hetkeksi tasolohko A:n kärkeen, kun se ohitti kaksi ottelua vähemmän pelanneen mestarin PSS:n kaatamalla kotonaan Classicin 3–1. B-lohkon illan ottelussa Helsinki United kukisti vieraissa Pirkkalan Pirkat 4–2.

Suosittelemme sinulle