Hyppää sisältöön

Fitch piti Suomen luottoluokituksen aiemmalla tasolla ja arvioi näkymät vakaiksi

Fitchin julkaisemassa arviossa ennustetaan, että Suomen talous kasvaisi tänä vuonna 3,5 prosenttia. Ensi vuodelle Suomeen ennustetaan 2,9 prosentin kasvua. Suomen valtion luottoluokitus säilyi AA+-tasolla.

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings arvioi, että Suomen luottoluokitus on edelleen vakaa koronapandemiasta huolimatta. Talouden ennustetaan kasvavan. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle
STT

Luottoluokituslaitos Fitch Ratings on pitänyt Suomen luottoluokituksen näkymät vakaina. Laitos ei muuttanut Suomen valtion luottoluokitusta ja se säilyi aiemmalla AA+-tasolla.

Fitchin julkaisemassa arviossa ennustetaan, että Suomen talous kasvaisi tänä vuonna 3,5 prosenttia. Ennuste on matalampi kuin AA-kategorian valtioiden keskiluku, joka on 4,5 prosentissa.

Suomessa kuitenkin talous taantui viime vuonna vähemmän kuin monissa muissa paikoissa. Kun Suomessa talous supistui Fitchin mukaan 2,9 prosenttia, euroalueella vastaava luku oli 6,4 ja AA-tasolla olevissa maissa 6,1.

Tulevalle vuodelle Suomeen ennustetaan yhä 2,9 prosentin kasvua.

Arviossa sanotaan, että Suomen bruttokansantuote ylitti tämän vuoden toisella neljänneksellä koronapandemiaa edeltävän tason. Samoin työllisyys on palautunut pandemiaa edeltäneelle tasolle. Pandemian aiheuttama epävarmuus varjostaa kuitenkin yhä taloutta, mutta Fitch uskoo, että Suomessa viranomaiset tukevat taloutta tarvittaessa.

Luottoluokituslaitos toteaa, että pandemiaa edeltävät haasteet ovat yhä läsnä. Sellaisia on esimerkiksi työikäisen väestön väheneminen.

Suosittelemme sinulle